20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Srbija Vesti

JKP  “Zelenilo”: Proleće donelo mnoge radove

Radnici JKP “Zelenilo” od početka proleća imaju pune ruke posla. Osim košenja trave, koje je aktuelno u svim delovima grada, radi se I na orezivanju starih grana, ali I pripremi letnjeg rasada, kaže Ženja Marinković  iz JKP “Zelenilo”.
Radnici JKP „Zelenilo“su, pojačanim kapacitetima, angažovani na poslovima košenja javnih zelenih površina širom grada. Nekoliko ekipa radi u gradu, ali će se raditi I  u naseljima Kotež 2 i Tesla. Ako vremenski uslovi dozvole, procene su da će javne zelene površine, u ova dva naselja, biti uređene do kraja nedelje.Ipak ima I drugim  poslova na zelenim površinama, ističe Ženja marinković iz JKP “Zelenilo”.
„Postoje poslovi koji se rade kao što je orezivanje granja, ukljanjanje suvih stabala, na Keju posle povlačenja vode u korito radnici su izašli da srede teren, poseju travu, a očekivaće nas I radovi na uređenju gradske plaže“, rekla je Ženja Marinković – JKP “Zelenilo”
Posetioci Gradskog keja mogli su da se uvere da nove sadnice  koja su zasađenja zahvljujući Ministarstvu zaštite životne sredine I gradu Pančevu dobro napreduju I da daju potpno nov izgled omiljenom šetalištu Pančevaca.
„Stabla izgledaju lepo, neka od njih su već olistala, redovno ih zalivamo I proveravamo u kakovm su stanju I verujem da će to sve biti u redu. Zalivaćemo cele godine jer je to najvažnije, prva godina posle sadnje važna je da se ona dobro prime I nastave život na ovom mestu. Zasađeno je svih 300 stabala I to zaista izgleda potpuno drugačije nego ranije. Što se tiče vrsta, tu su beli jasen, lučki jasen, mleč vrsta javora I tu su hrastovi koji se nalaze u donjem delu keja“, rekla je Ženja Marinković – JKP “Zelenilo”.
U Gradskom parku može da se primeti I nov travnjak koji je posađen posle rekonstrukcije Trga Kralja Petra prvog. Narednih meseci  zahvaljujući angažovanju radnika Zelenila centar grada dobiće nove zelene površine.

Related posts

U toku radovi na novim dečijim igralištima u naseljima „Mladost“ i „Strelište“

Kako pravilno naneti parfem

Gužva i ove godine u omiljenom izletištu Južnog Banata – Devojački bunar

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija