27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Banatski Karlovac: i ove nedelje organizovani besplatni preventivni pregledi

U Zdravstvenoj ambulanti Banatskog Karlovca i ove nedelje organizovani su besplatni preventivni pregledi građana. Zainteresovani su imali priliku da obave preglede za faktore rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma – odnosno, merenje krvnog pritiska, merenje pulsa, EKG i laboratorijske analize.

Milan Jovanović jedan je od tridesetoro meštana Banatskog Karlovca koji su se ove nedelje iskoristili priliku i došli u Zdravstvenu ambulantu svog mesta kako bi obavili svoj besplatan preventivni pregled.

„Velika je privilegija što država organizuje ovakve preventivne preglede za naše građane. Ja sam se isto odazvao, da čisto proverim svoje zdravstveno stanje. U to ime bih se zahvalio Domu zdravlja i direktoru Valentinu, i, naravno, našoj opštini, koja podržava to“, rekao je Milan Jovanović.

Ove nedelje pregled je bio posvećen kardiovaskularnoj preventivi. Obavljeno je merenje krvnog pritiska, pulsa, EKG i laboratorijske analize.To je takođe bila prilika da građani dobiju uvid u svoje opšte zdravstveno stanje, objašnjava doktorka Nina Jovanović.

„Imamo priliku da pacijente malo edukujemo o tome šta su dobre zdravstvene navike,na šta treba da obrate računa, da zađemo u njihovu porodičnu istoriju i da im skrenemo pažnju na to šta to mogu da očekuju dalje u razvoju svojih bolesti. Ovi dani nam daju mogućnost da vidimo zdrave pacijente, da vidimo pacijente koji ne dolaze samo zbog svoje terapije i da leče bolesti od kojih znaju da boluju, nego da predupredimo, u stvari, pojavu bolesti“, ističe doktorka Nina Jovanović.

Preventivni pregledi obavljaju se nedeljom u zdravstvenim stanicama širom naše zemlje, bez prethodnog zakazivanja i u potpunosti su besplatni. Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje poručuju  da država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije, jer su preventiva i rana dijagnostika najefikasniji način borbe protiv bolesti.

Related posts

Najboljim džudistima dodeljena godišnja priznanja Džudo saveza Srbije

Ilić Pokret socijalista: Još jedna pretnja smrću i nastavak sramne i nasilničke politike

Vučić: Šokiran sam vešću o nesreći Raisija, nadam se da će narod sačuvati stabilnost

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija