26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Velika bura u opoziciji: Đilasa preglasali, većina hoće na izbore 2. juna!

foto: NATO opozicija – Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Izbori spojeni, a opozicija podeljena.

Građani na birališta izlaze 2. juna, jer će beogradski i lokalni izbori biti istovremeno, a pitanje koje visi u vazduhu jeste da li će jedan deo opozicije okupljen oko koalicije “Nasiljem protiv Srbije” izaći na izbore.

Iako su opozicionari najavili da će odluku o izlasku saopštiti u četvrtak uveče, to se nije dogodilo. Kako Kurir saznaje, razlog leži u tome što u samoj koaliciji postoje različiti stavovi o bojkotu, što se jasno videlo na sastanku koji su održali u četvrtak.

Dva tabora

– Dragan Đilas je glavni zagovornik da se izbori bojkotuju, u tome ga podržavaju Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović i Zdravko Ponoš. Uz njega je najpre bio i Aleksandar Jovanović Ćuta, ali se posle predomislio. Ostali, a tu prednjače Miroslav Aleksić, Pavle Grbović, i Radomir Lazović, smatraju da bi im bojkot uništio i rejting i finansije – navodi dobro obavešteni izvor Kurira i dodaje da je epilog pomenutog sastanka bio 5:4 u korist onih koji bi da izađu na izbore.

– Nije bilo teških reči, ali je podela bila jasna. Ipak, Đilas ima najveći uticaj, finansije i medije i jasno je da sve zavisi od njega – navodi izvor i dodaje da je konačna odluka treba da bude doneta večeras.

Antonio Ahel/ATA Images

Da postoji jasna podela u opoziciji kad je reč o izlasku na izbore, videlo se prethodnih dana.

Nakon vesti da će beogradski i lokalni izbori biti spojeni, oglasili su se Radomir Lazović, Pavle Grbović i Miloš Parandilović, koju su poručili da na birališta treba izaći. S druge strane, Zdravko Ponoš i Miloš Jovanović su istog dana poručili da ne treba ići na izbore.

Ćutin poziv

Zanimljivo je da je Aleksandar Jovanović Ćuta najpre rekao da smatra da odluka o izborima ne može biti pozitivna, da bi juče pozvao kolege iz opozicije da na izbore izađu.

– Zato poziv svima, poziv Kreni-promeni, svim ekološkim opcijama, svim pojedincima da se spremamo za izbore i da se spremimo za 2. jun. Ta odluka nije doneta, ponavljam, ta odluka mora biti zajednička – rekao je on juče i uputio poziv i koaliciji NADA da donesu odluku o izborima.

I Đorđe Stanković, narodni poslanik i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije, na čijem je čelu Miroslav Aleksić, juče je istakao da na izbore treba izaći.

On je naveo da se stvorio osnov za izlazak na predstojeće izbore.

24sedam.rs

Related posts

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin o istorijskoj poseti predsednika Si Đinpinga: Srdačnost koju je predsednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću je prosto neverovatna 

Bijenale umetnosti pod nazivom „Ispiranje“ od 25. maja do 25. juna u Pančevu

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić: Miketiću, niko tebe nije jurio, možda samo prostitutka, ako si joj ostao dužan

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija