20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Počinje Svetsko prvenstvo  srednjoškolaca u odbojci

Foto Savez za školski sport Srbije 

Beograd je ponovo svet, sada u konkurenciji srednjoškolaca, koji će se takmičiti za naslov prvaka kontinenta u odbojci. Čak 29 zemalja stiže u glavni grad Srbije. SP u odbojci organizuje Savez za školski sport Srbije, uz partnerstvo sa Svetskom federacijom za školski sport (ISF) uz podršku Ministarstva za sport i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Svečano otvaranje je zakazano za večeras od 19.30 na Kalemegdanu.

– Od juče dečaci i devojčice iz 29 država pristužu u Beograd. Zaista je lepo videti nasmejana lica mladih, kako na aerodromu, tako i po dolasku u hotele. Pre osam godina smo takođe organizovali Svetsko u odbojci za ovaj uzrast školaraca i tada smo imali rekordan broj učesnika. Sada nastavljamo da pišemo istoriju i imamo preko 900 učesnika, što govori da deca iz celog sveta vole da dođu u Srbiju na ovakve i slične događaje. Posebno bi se zahvalio na saradnji Bezbednosno informativnoj agenciji, Ministarstvu sporta, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu sporta i Gradu Beogradu, bez kojih ne bi uspeli da ugostimo sve učesnike i napravimo spektakl – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Učesnici u konkurenciji devojaka: Srbija, Turska, Meksiko, Norveška, Kineski Tajpeh, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Gruzija, Uganda, Kipar, Holandija, Kzahstan, Grčka, Danska, Republika Srpska, Čile, Luksemburg, Saudijska Arabija, Bugarska, Belgija, Crna Gora, Kina, Austrija. Dečaci: Srbija, Francuska, Danska, Meksiko, Kina, Saudijska Arabija, Holandija, Italija, Austrija, Crna Gora, Luksemburg, Nemačka, Iran, Uganda, Belgija, Bugarska, Gruzija, Turska, Čile, Libija, Kineski Tajpeh, Kipar, Bangladeš, Grčka, Češka, Bahrein.

U Beograd je stigao i predsednik ISF Loren Petrinka i svi članovi borda ISF, koji će na sastanku u Beogradu definisali strategiju rada u narednim godinama. Takmičenja će se igrati u čak sedam hala. Uz mečeve, mladi će imati priliku da predstave svoje zemlje, na Večeri nacija, da se druže i upoznaju. Ulaz na sve utakmice je besplatan. Takođe će moći da prisustvuju Evropskom prvenstvu u boksu, kao i Danima porodice na Trgu Republike.

Related posts

TENIS: Reprezentativke Srbije veruju u uspeh

Predsednik Vučić se u petak obraća javnosti

Rvač Dinama iz Pančeva Stefan Todosijević osvojio zlato na Prvenstvu Vojvodine

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija