30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Međunarodni skup ortopeda uspešno održan u Pančevu  

Međunarodni kurs  ortopeda koji se organizuje širom sveta iz oblasti ortopedije i traumatologije odražan je u Pančevu u organizaciji Opšte bolnice i Srpskog lekarskog društva. Pored domaćina na skupu ortopeda koji su došli iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije  predstavljene su najveće inovacije iz oblasti ortopedije i traumatologije  koje se primenjuju u Evropi.

U organizaciji Opšte bolnice Pančevo i Srpskog lekarskog društva  organizovan je veliki međunarodni kurs  ortopeda koji se organizuje širom sveta iz oblasti ortopedije i traumatologije a ovoga puta Pančevo je domaćin ovakvog skupa .

Tema je da kažemo običnim rečima povrede i svake godine se negde u Evropi organizuje a ove  godne organizuje u Pančevu . Praktično u svakom pogledu kurs je veliki i značajan sa jedne strane imamo kolege koje su iz Srbije došle kao i kolege iz Hrvatske, Slovenije, Makedonija i iz Bosne to su mlade kolege ortopedi. Sa druge strane su iskusne kolege predavači i to nisu klasična predavanjа već su tu stolovi gde se raspravlja o temi i problematici iz povreda. To je izuzetno značajno kako za kolege iz Pančeva tako i za ostale jer će se ovde videti poslednja reč ortopedije odnosno traumatologije.

Na odelenju ortopedije pančevačke bolnice mnoge operacije koje se rade u Evropi primenjuju se u pančevačkoj bolnici zahvaljući interesovanju lekara  a od velike pomoći su bili i odlasci na ovakve kurseve iz ortopedije odnosno traumotologije.

Mi smo imali sreće da smo već učestvovali na ovakvim kursevima i da smo to primenili a vi ste to i propratili. Uvek ima mesta za unapređenje ali moram da priznam da sve što će se pričati ovde mi već radimo .Od velike važnosti su i iskustva lekara koji su uradili više operacija što će nam mnogo značiti za rad, rekao je dr Mihajlo Mitrović.

U Opštoj bolnici pre nekoliko godina počele su da se rade atroskopije kolena, vid hirurgije gde se kamerom “ulazi” u koleno i saniraju povrede. Radi se   takozvana zamena prednje ukrštene veze kolena.Takođe urađena je inovativana intervencija kada je mladiću obnovljena hrskavica zahvaljući inovativnoj metodi koju su ortopedi pančevačke bolnice primenili.

Related posts

OFK Vršac organizuje odlazak gledalaca na utakmicu sa Crvenom Zvezdom

Kovačica: Jan Čeh otvorio galeriju „Uramljene umetnosti“

U Sefkerinu održan lov na uskršnje jaje

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija