28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

Međunarodni Goranski eko-kamp od 30. juna u Vršcu.

Grad Vršac, danas, u Gradskoj kući, organizovao je potpisivanje ugovora sa “Pokretom gorana Srbije”, najstarijom nevladinom organizacijom u našoj zemlji iz oblasti zaštite životne sredine, u cilju realizacije 20. jubilarnog Međunarodnog Goranskog eko-kampa, pod nazivom “Vršački breg 2024”.

U ime Grada Vršca, potpisivanju ugovora prisustvovao je Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, koji je sa zadovoljstvom ugostio predstavnike i istakao koliko je bitno raditi na praktičnoj edukaciji mladih u podizanju ekološke svesti.

„Grad Vršac spada u prvih pet domaćina ovakvih kampova, poput Tare, Zlatibora, Vlasinskog jezera, koji su za 64 godina postojanja „Pokreta gorana Srbije“, dobili najviše priznanja od tog Udruženja – „Pančićevu omoriku“. Međunarodni Goranski eko-kamp, ove godine će se održati u periodu od 30.06 do 07.07.2024. godine u Vršcu. Pored dece iz Temišvara, Krive Palanke iz Republike Severne Makedonije, učestvovaće i nagrađena deca na takmičenjima iz biologije, iz još 15 gradova i opština. Po prvi put ćemo ugostiti i decu iz Štrpca i Leposavića. Ukupno će biti 70 učesnika, od kojih je 10 iz Grada Vršca”, istakao je Jovanov.

Bitno je podići svest o očuvanju životne sredine, prirodu treba čuvati i ne zagađivati, jer je ona nama potrebna, ne mi njoj. Očuvanje potoka, reka, livada, šuma doneće samo dobro, kako ljudima, tako i prirodi i životinjskom svetu.

Related posts

Pioniri Železničara čvrsto drže lidersku poziciju, uspešni i kadeti

Gašić: MUP i Srbija će zauvek pamtiti heroje sa Kosova

Kompanija NIS podržala nabavku opreme za medicinske ustanove u Novom Sadu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija