28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

NZS Filijala Vršac danas organizovala sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Vršac, danas, u Hotelu “Srbija”, u Kongresnoj sali, organizovala je Sajam zapošljavanja, gde je učešće potvrdilo 18 poslodavaca sa sedištem ili registrovanim poslovnim jedinicama u Vršcu, sa potrebom za zapošljavanjem preko 230 novih radnika, različitih obrazovnih profila i stepena stručne spreme.

Najpre je prisutne pozdravio Radojica Lazin, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vršac, a potom je Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović, zvanično  otvorila Sajam zapošljavanja.

“Želim da pozdravim odluku naših kompanija i preduzeća koje sada već redovno uzimaju učešće na sajmovima zapošljavanja, čime jasno pokazuju da svoj dalji razvoj baziraju u Vršcu, odnosno da je Vršac jedno zdrava sredina za poslovanje. Osnovni cilj Grada Vršca je da svi naši sugrađani rade i pre svega budu zadovoljni svojim poslom. Marljivo smo radili na stvaranju uspešne poslovne klime u našem gradu i možemo se pohvaliti podatkom da je u poslednje četiri godine u Vršcu otvoreno preko 840 privrednih društava i preduzetničkih radnji, dok su neki privredni subjekti u istom periodu znatno proširili svoje kapacitete. Posebno raduje činjenica da se od 2016. godine, broj nezaposlenih u Vršcu više nego prepolovio, što je više od 2.500 lica, dok je samo putem Sajmova zapošljavanja, zaposleno više stotina naših sugrađana. Posebno bih izrazila zadovoljstvo, stalnim unapređivanjem saradnje Grada Vršca sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kada su u pitanju programi zapošljavanja koje ova institucija sprovodi tokom cele godine. Lokalna samouprava i ustanove našeg grada, aktivno učestvuju u programima Moja prva plata i Stručna praksa gde i u ovom trenutku mnogi vrščani stiču svoje prvo radno iskustvo, dok je već više desetina lica, koja su ove programe prošla poslednjih godina, zasnovalo radne odnose i danas uspešno radi. Najveći rezultat našeg predanog rada je svakako završetak infrastrukturnog opremanja Industrijske zone „Sever“, koja je sada potpuno spremna da primi prve investitore, a što će nam, sigurna sam u bliskoj budućnosti omogućiti da nezaposlenost u našem gradu svedemo na minimum”, istakla je u svom obraćanju Mitrović.

Štandove na Sajmu zapošljavanja imali su Hemofarm, Intertron, Telekom Srbija, Hotel Srbija, Jela trejd, Vila Breg i mnogi drugi, te su nezaposleni sugrađani imali mogućnost da dostave svoje radne biografije i predstave svoje kvalifikacije, znanje i radno iskustvo.

Related posts

U organizaciji TK Tamiš za nedelju zakazan veliki Brose duatlon u Pančevu

JKP „Drugi oktobar“, posadiće cveće zajedno sa decom iz vrtića „Bubamara“u Vršcu

Puzijada: Podrška pravilnom razvoju beba u Vršcu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija