26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

MUP: Vest da je pretučena inspektorka u Kraljevu je lažna

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je vest, koju je portal „Sandžak Danas“ objavio pod naslovom „Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku“, lažna i da je to još jedan primer obmanjivanja javnosti i grubog kršenja novinarske etike.

Posebno naglašavamo da Policijskoj upravi u Kraljevu nije prijavljen nijedan događaj u kojem je učestvovala osoba sa imenom Amela Smajović, kao i da u MUP-u  nije zaposlena, niti postoji osoba sa ovim imenom i prezimenom.

Takođe, policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojnomedicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje plasiranje netačnih i neproverenih informacija koje obmanjuju i uznemiravaju građane i javnost. Pozivamo medije da ne pristupaju olako objavljivanju ali ni preuzimanju neproverenih informacija, a radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije MUP-a, putem mejl adrese biro@mup.gov.rs ili na broj telefona 011 3139781

Related posts

Obeležen Dan škole „Goce Delčev“ u Jabuci

Evroliga izabrala najbolju petorku

Dušan Borković, najbolji srpski automobilista, priprema se za novu sezonu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija