26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Linija Pantransporta do Barande i Sakula značajna za srednjoškolce iz ovih mesta

Autobusi Pantransporta od ponedeljka 15. aprila četiri puta dnevno saobraćaju na relaciji Pančevo – Opovo – Sakule. Ovo su zajedno odlučili rukovodstvo  Pantransporta i  čelnici opštine Opovo. Polasci su značajni  pre svega deci koja pohadjaju srednje škole u Pančevu i Beogradu, jer sada imaju direktnu liniju iz Sakula i Barande.

Posle skoro dvadeset godina  ponovo je uvedena  autobuska linija između Pančeva, Opova, Barande i Sakula. Meštani sela Sakule zadovoljni su što je došlo do dogovora između rukovodsta Pantransprta i čelnika opštine Opovo i što sada imaju direktu liniju za Pančevo.

– Dugo godina nismo imali, siguno 15 –tak, deca nisu mogla da idu u srednje škole, da se za posleimo u pančevačkim firmama. Znači mnogo. Svakog dana koristi ovu liniju

– Super je da imamo, jer dugo nismo imali autobus a značano i zbog škola, Doma zdravlja, zbgo poljoprivrednika 

–  Bilo je muka jer smo presedali, naročito za ljude koji nemaju prevoz, za starije, decu srednjoškolce, tako da nam ovaj prevoz mnogo znači

U saradnji sa Pantransportom  uspeli smo da  liniju ovog prevoznika do Opova produžimo  do Sakula,  jer ima više od 120 deca iz opštine Opovo koja pohađaju srednje škole u Pančevu i Beogradu, kaže Miloš Markov, predsednik opštine Opovo. On ističe da je namera bila da se  nađe rešenja za opovačke srednjoškolce da lakše i brže stignu do grada.

– Ovde ostvarujemo dva benefita za djake, bolja veza sa Opovom koji je centar prevoza za djake koji gravitiraju iz sakula za Bg i direktna linija za djake koji putuju iz Sakula za Pančevo. Inicijalno sada hoćemo da vidimo koji je to broj dece, oko 120 dece gravitira ka Pančevu  kada je u pitanju srednja škola, pošto Opovo nema srednju školu. Sada više dece ide ka Pančevu, a mi moramo da nađemo način da im olakšamo putovanje , da svako može da stigne do mesta gde se školuje i ostvari svoje pravo da se školuje, istakao je Markov.

Od 15.aprila posle nekoliko sastanaka koje je Pantransport održao sa čelnicima opštine Opovo  odlučeno je da linija za Opovo bude produžena do Barande i Sakula, rekao je Voja Savičić, direktor Pantransporta.

– Radi se u 4 polazaka koji su usko vezani za rad škola. To su polasci ujutru u 5.15 iz Sakula, u 11.30 kada govorimo o deci koja ide u prepodnevnu i popodnevnu smenu i plasci u 13.30 i 20.20 iz Pančeva, Neki polasci će saobraćati svakodnevno a neki samo u vreme kada rade škole. Mi ćemo svakodnevno pratiti efekte polaska ova 4 autobusa i nadam se da će se ispostaviti kao dobra odluka i sa aspekta putnika i nas kao prevozik. 

U opštini Opovo kažu da će pratiti koliko putnika koristi ovu novu produženu liniju i ako to bude neophodno   tražiće još polazaka za Barandu i Sakule.

– Ukoliko bude bilo opravdanosti a mi procenjujemo da će je biti lokalna samouprava će u dogovorima sa Pantransportom da obezbedi veći broj polazaka za Sakule i da naparvimo putno čvorište, da kada stignu u Opovo da će građani i djaci moći da idu do Pančeva ili i da se povež sa polascima drugih prevoznika i na taj način ćemo pomoći našim radnicima, putnicima, djacima koji putuju prema Beogradu, rekao je  Miloš Markov – predsednik opštine Opovo.

 Zbog  produženja navedenih  polazaka  iz Opova  za Sakule, došlo je i do izmena u polascima za Glogonj, podsećaju iz Pantransporta. Jutarnji polazak iz Pančeva je  sada u 4 sata i 20 minuta. Pre podne je polazak u 10 sati i 20 minuta, popodne u 14 sati i 40 minuta i večernji polazak iz Sakula za Pančevo je u 21 sat i 20 minuta.

Related posts

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin o šiptarskom upadu na sever KiM: Šiptarski napad na sever Kosova i Metohije je deo ukupnog napada na Srbe

Vučić i Si potpisali Zajedničku izjavu, razmenjeno i 28 dokumenata o saradnji

Vaterpolo Klub „Jezero“: Neizostavni deo sportske scene Bele Crkve

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija