26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport Srbija Vesti

Članovi Sportske i informatičke gimnazije „Prestiž“ učestvovali na paljenju olimpijskog plamena

Foto ESSF

Lepe vesti stižu nam iz Grčke. Srpski srednjoškolci, članovi Sportske i informatičke gimnazije „Prestiž“ učestvovali su na paljenju olimpijskog plamena. Gimnazijalci su poslednjeg dana boravka u Olimpiji imali puno aktivnosti, u okviru nastavka ESSF Evropskih edukaciono sportskih igara. Na rekreativnoj trci na kojoj su učestvovali svi đaci, trčalo se na stazi na grčkom stadionu gde su održane prve sportske igre, koje su preteča Olimpijskim igrama. Od danas slede takmičenja u basketu, kao i radionice sa unukom Pjer de Kubertena, u mestu Maraton, u oblasti Atine.

„Ovo su stvari koje će deca pamtiti ceo život. Puno novih upoznavanja i sticanja novih prijatelja. Malo ko ima priliku da na ovom istorijskom mestu prisustvuje paljenju olimpijske baklje, koja je krenula put Pariza i ono što je važno na Edukaciono sportskim igrama, jeste da ovde pobeda nije prioritet. Najvažnije je druženje i razmena iskustava. Očekuje nas poseta Akropolju a sva deca nestrpljivo čekaju mečeve u basketu tri na tri“, istakao je generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport, koja je zajedno sa Savezom za školski sport Srbije, pomogla da srpske predstavnke imamo u Grčkoj.

Related posts

Predsednik Vučić sa Džejmsom O Brajanom

ŽRK Pančevo postiže vrhunske rezultate

Svečano otvoren sajam zapošljavanja u Vršcu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija