30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

NSZ u Pančevu: Prezentacija javnih poziva za poslodavce

                   Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Pančeva održala je prezentaciju za poslodavce u okviru koje  su predstavljeni javni pozivi za dugoročno nezaposlena  lica  IPA 2020 . Poslodavcima su prezentovani  i pozivi Nacionalne službe za ovu godinu.

Poslodavcima sa teritorije koju pokriva filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje predstavljeni su javni pozivi  u okviru aktivne politike zapošljavanja za 2024 godinu. Prvo je predstavljen paket mera za dugoročno nezaposlene – IPA 2020, a pozivi  su  rapisani u februaru.

 – U okviru projekta implementacije inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i prustupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih lica, žena, mlade, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada IPA 2020 medju 4 filijale , gde je i Pančevo. Ovaj projekat je finansiran od strane EU kao vid podrške aktivnim merama politike zapošljavanja i paket mera sprovodi se kroz 4 javna poziva, rakla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo.

Početkom aprila  Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala  je 12 javnih poziva   za ovu godinu, koje finansira država.

– Putem kojih će kroz neposrednu podršku poslodavcima i nezaposlenima biti  uključeno 260 lica sa teritorije filijale  Pančevo i ispostava Kovin,  Opovo, Kovačica i Alibunar. Ja ovom prilikom pozivam nezaposlena  lica da se jave svojim savetnicima u NSZ, rekla je Jelena Šinik – dirktorka NSZ filijala Pančevo.

Prema rečima Jelene Šinik ovakve prezentacije   se tradicinalno održavaju u filijali NSZ u Pančevu, a značajne su jer poslodavci mogu da se upoznaju sa pozivima i dobiju odgovore na sva pitanja.

– Mi smo zato i pozvali poslodavce kako bi videli naše prezenticije i čuli sve činjenice u vezi naših javnih poziva  i da mogu da dobiju odgovore na pitanja koje će im dati naše kolege iz NSZ koje se bave konkursima.

Sve informacije u vezi raspisanih javnih poziva dostupne su na  sajtu Nacinalne službe za zapošljavanje, kao i u svim organizacionim jedinicama službe.

Related posts

Aleksandar Vulin sastao se sa Nikolajem Patruševim u Sankt Peterburgu: Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici

Zbog čega pojedinci pate od prolećne depresije?

Gradonačelnik Milan Đurić za Dnevnik o protestu na Filozofskom fakultetu zbog izjava Dinka Gruhonjića: Studenti razumeli šta znači veličanje nacizma i fašizma.

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija