27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Položen kamen temeljac za nov vrtić u Banatskom Karlovcu

Početak gradnje novog vrtića u Banatskom Karlovcu svečano su obeležile ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednica Opštine Alibunar, Zorana Bratić. Novi vrtić samo je jedan od objekata u Srbiji čiju izgradnju realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom i jedinicama lokalnih samouprava, i to kroz projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.   

Četrdeset sedam miliona eura je uloženo u čitav ovaj projekat, 11 000 mališana će dobiti  nova mesta u vrtićima Srbije, i to u 22 jedinice lokalne samouprave, a na 23 lokacije, rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Cilj projekta je unapređenje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete, a naročito za decu iz društveno osetljivih grupa, naglasila je ministarka.

Posebnu potrebu imaju deca iz senzitivnih grupa da učestvuju u vaspitanju i obrazovanju kroz igru sa svojim drugarima, i zbog toga svaki kamen temeljac, svaki nov vrtić jeste jedan korak napred ka ostvarenju svih onih uspeha koje Srbija planira do 2027. godine, i koji smo nazvali „skokom“ u taj period. Zaista smatramo da moramo biti jako vredni i brzi, obavezuju nas deca koja su se danas ovde pridružila nama odraslima.

Novi vrtić pripadaće Predškolskoj ustanovi „Poletarac“. Imaće 1.450 kvadrata i prostora za 220 mališana, u 11 grupa, rekla je predsednica Opštine Alibunar, Zorana Bratić:

Htela bih da istaknem da danas ne polažemo samo kamen temeljac ovog vrtića, već gradimo čvrste temelje u obrazovanju i vaspitanju novih generacija koje dolaze, a koje će predstavljati budućnost opštine Alibunar i Republike Srbije.

Deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“ sa svojim vaspitačicama simbolično su puštanjem balona obeležila postavljanje kamena temeljca za novi vrtić. Ovaj objekat će višestruko koristiti najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, poručuju iz lokalne samouprave.

Related posts

Vučević razgovarao sa komesarom EU za poljoprivredu o produbljivanju saradnje

Izviđači iz Bele Crkve obeležili svoj dan

Pokret socijalista: Umesto što američki Stejt department brine o sastavu Vlade Srbije, bolje da odgovore Vučiću zašto krše Dejtonski sporazum

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija