26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Srbija Vesti

Film “Kalafon” u Omoljici

Foto: Stefan Sladić

„Kalafon” je kratkometražni autorski debitantski film koji afirmiše muzičko stvaralaštvo Roma, ističući problem sa kojima se susreću diskriminisane i marginalizovane grupe stanovništva. Reditelj filma “Kalafon” je Vuk Bogadnović u ETM produkciji, koji je poželeo da prikaže svoju viziju životnih priča romskih muzičara služeći se autentičnim jezikom filma, kao i da kroz svoju estetiku ukaže na ovaj društveni fenomen. Bajram Severdžan, poznati makedonski glumac romskog porekla koji je pobrao simpatije domaće publike ulogama u filmovima “Crna mačka, beli mačor” i “Nedelja”, kaže da je srećan što je deo ove glumačke ekipe.

Skoro godinu dana imam dobru saradnju sa režiserom Vukom Bogdanovićem, ovde sam od kada se snimao film „Nedelja“ Džeja Ramadanovskog i tu sam igrao ulogu Džejevog oca Mazlama. Posle godinu dana evo još jedne šanse i prilike da budem u Pančevu, da glumim u filmu „Kalafon“.

Glumac Nenad Okanović  i jedan od producenata filma, otkrio je da ima mnogo familije u Omoljici i da je ovo selo odlična lokacija za snimanje “Kalafona”.

U filmu glume i Milan Čučilović, Miloš Cvetković, Bojan Ivković, Milena Jakšić, Jelica Kovačević, Olja Lević, Nikola Glišić, Đorđe Mitrović i drugi. Film “Kalafon” snimljen je u kafani “Ribareva kći” u Omoljici,  a premijera se očekuje do kraja godine. Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i Grada Pančeva, a koproducent je 4film iz Zagreba.Ukoliko želite da podržite realizaciju filma “Kalafon”, možete to učiniti putem mejla office@etm.rs.

Related posts

Novi maloprodajni objekat kompanije NIS na auto-putu „Miloš Veliki“

Predata lista “Koalicija: Aleksandar Vučić – Bačka Palanka sutra”

Aleksandar Vulin poručio crnogorskom premijeru: Budućnost bivših Srba je Velika Albanija

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija