30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

VRŠAC: Deca iz Vršca učestvovala u akciji ,,April mesec čistoće“

Predškolska ustanova “Čarolija” Vršac, u saradnji sa JKP “Drugi oktobar” Vršac, organizovala je posetu  Službi Zelenilo, gde su su deca iz vrtića “Kolibri” imala priliku da nauče više o proizvodnji, nezi i čuvanju cveća u staklenicima i plastenicima, u sklopu akcije „April mesec čistoće”.

Domaćini iz JKP „Drugi oktobar“, rado su podelili svoje znanje sa decom, pokazujući im svaki korak u procesu uzgajanja cveća i ujedno objasnili  mališanima kako se uzgaja cveće, od semena do velike biljke, ističući važnost nege i čuvanja biljaka tokom njihovog rasta.

Svako dete je dobilo na poklon saksiju sa Begonijom, koja će krasiti prostorije njihovog vrtića „Kolibri“. Ovaj gest nije samo poklon za decu, već i podsticaj za negovanje ljubavi prema prirodi i brizi o životnoj sredini.

“Posete poput ove pružaju deci priliku da direktno iskuse procese u prirodi i steknu dublje razumevanje o tome kako funkcioniše ekosistem oko nas. Takođe, ova interakcija sa stručnjacima iz oblasti očuvanja životne sredine podstiče kod dece svest o važnosti brige o prirodi i njenom očuvanju za buduće generacije“, istakli su iz JKP “Drugi oktobar”.

JKP „Drugi Oktobar“ nastavlja da se angažuje u edukaciji i podizanju svesti o ekološkim pitanjima među najmlađima, čime doprinosi stvaranju bolje budućnosti za sugrađane.

Related posts

Cvećarski Smer u školi ,,Mara Mandić“ traje dve godine

Grad Vršac organizuje koncert povodom uskršnjih praznika „Uskršnja romansa“ na češkom i srpskom jeziku

Nastavljena Zvezdina dominacija – najbolja ekipa Memorijala Vladan Petrović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija