28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Najvažnije Sport Srbija Vesti

Sportski savez Bele Crkve okuplja sve sportske klubove iz ove opštin

Sportski savez Bele Crkve uspešno okuplja sve klubove iz ove opštine sada već duže od 20 godina, preciznije od 2002. godine kada je ovaj savez i osnovan. Generalni sekretar sportskog saveza Bele Crkve, Miloš Juga, kaže da ovo udruženje sada broji ukupno 34 člana.

          – To su uglavnom od ovih popularnih sportova fudbal sa 12 klubova, imamo i odbojkaške, košarkaške i vaterpolo klubove. Ono što bih istakao, i što je specifično za Belu Crkvu, imamo dosta tih „nepopularnih“ sportova, kao što su aeroklub „Bela Crkva“, jedriličarski klub, klub za podvodne aktivnosti, tako da imamo širok spektar sportova kojim ljudi mogu da se bave u Beloj Crkvi.

Sportski savez Bele Crkve bavi se mnogobrojnim aktivnostima, a primarni fokus je usmeren ka školskom i rekreativnom sportu, kaže Miloš Juga.

          – Organizujemo sva školska i opštinska takmičenja, organizujemo i tradicionalni kros RTS-a kao neku manifestaciju koja okuplja najveći broj učesnika, tu se uglavnom takmiče deca iz predškolskih i školskih ustanova. Svake godine organizujemo i dodelu priznanja najuspešnijim sportistima, takođe se trudimo da pomažemo klubovima koji su pod našim okriljem, a organizuju svoje manifestacije.

Neki od primarnih ciljeva u budućnosti za Sportski savez Bele Crkve biće nastavak uspešne saradnje i pomaganje klubova iz ove opštine. Ta pomoć podrazumeva dodelu sportske opreme, organizaciju putovanja i takmičenja, i sve ono što je neophodno klubovima kako bi nastavili sa normalnim funkcionisanjem u budućnosti.

Related posts

Zloupotreba tragedije u cilju manipulacije nacionalnim osećanjima – predsednik Nacinalnog saveta Vlaha: Vlasi nisu ugroženi, deo su državnog sistema Srbije i imaju sva zagarantovana prava

Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi odazvalo se 100-nak humanih ljudi

Dinkov portal krivi Srbiju za NATO agresiju

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija