20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Projekat “Bonton  Nege  Odrastimo zajedno” sprovodi medicinska škola “Stevica Jovanović”

 Medicinska škola “Stevica Jovanović, prvi put deo je Erazmus projekta koji će realizovati ove godine u Nemačkoj, odnosno Lajpcigu. Cilj je formalno obrazovanje i proširivanje znanja iz oblasti medicine u inostranstvu. Projektom pod nazivom “Bonton nege odrastimo zajedno”, obuhvaćena su dva obrazovna profila druge godine, a to su medicinska sestra tehničar i zdravstveni negovatelj. Projekat je finansiran iz Fonda evropskog obrazovanja i Erazmus projekta.

Profesorka Violeta Nikodinović, koja je takođe deo projekta, naglasila je složenost njegove organizacije i realizacije.

Svetlana Kalapiš, direktorka, rekla je da je višestruk značaj prvog Erazmus projekta koji realizuje ova obrazovna ustanova. Učenici koji učestvuju u projektu uzbuđeni su i željno iščekuju putovanje u Nemačku.

Kakosu naglasile profesorke ovi gradovi su odabrani s razlogom, jer predstavljaju simbol prosvećenosti, odnosno veze Srbije i Evrope u 18. veku. U kampusu gde će biti naši učenici boraviće i učenici još iz 5 zemalja, te je to dodatna prilika za razmenu iskustava i dodatnim usavršavanjem jezika i znanja iz oblasti medicine.

Related posts

Aleksandar Vulin povodom hajke koja se vodi protiv njega: Oni koji me napadaju zbog istine koju sam izneo, ne rade to zato što su nestrpljivi da agenti budu pohapšeni, već zato što su ljubomorni na više rangirane agente 

Najsavremeniji modeli IMT-a na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

U organizaciji Kompanije “Novosti” održana je panel diskusija “Naša održiva zajednica”

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija