20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić:Glavna bitka Srbije u SE 16. maja, ako ne dođe do pomeranja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će inicijativa za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope sutra proći na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, ali da će se ako ne dođe do nekih pomeranja, naša glavna bitka voditi 16. maja, kada bi trebalo da se održi sednica Komitet ministara SE koji donosi konačnu odluku. On je za RTS rekao da je ta sednica najvljivana za 11. maj, ali da će najverovatnije biti održana 16. maja, ukoliko ne dođe, kako je rekao, određenih pomeranja. Vučić je naveo da se sada planira pribegavanje novom triku, a to je da se 10. maja tzv. Ustavnom sudu u Prištini uputi na ocenu ustavnosti akt statuta ZSO koji su Evropljani doneli, ne bi li neko u tome, kako je rekao, pronašao „lajbnicov“ dovoljan razlog da kažu da su pokrenuli proces oko Zajednice srpskih opština. „U stvari nije pokrenuto ništa, ali da kažu ovo nam je razlog da glasamo za Kosovo u Savetu Evrope. Tako da, to je nešto što će se dešavati“, rekao je Vučić za RTS. On je ocenio i da je najsmešnije u njihovim obrazloženjima da je sve to oko SE normalan proces. „To je normalan proces, to piše negde, pa tamo negde piše da je Zajednica srpskih opština morala biti formirana pre 11 godina. Vi ste mi, svi evropski lideri i Šolc i Makron i Meloni rekli da ne moramo ništa da uradimo dok se ne formira ZSO, pa ste to zaboravili“, naveo je Vučić. Izrazio je uverenje da tu ipak postoji šansa da, zahvaljujući francuskom zalaganju, se razmisli o odlaganju i o nekim drugim stvarima. „Ali, videćemo. U svakom slučaju to neće biti jednostavno. Mi smo poslali mnogo papira, mnogo zvaničnih pisama, mnogo upustava našim DKP-ima, mnogo objašnjenja na različite adrese. Nastavićemo to da radimo“, rekao je Vučić.

Related posts

Srbija protiv nasilja, autonomaši i žuti u službi Dinka Gruhonjića – svi su tu kao nekada u napadu na Srbiju!

Predsednik Vučić sastao se sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Sjedinjenih američkih država Elizabet Alen.

Pančevo: Uhapšen sa gotovo 2,5 kg materije za koju se sumnja da je marihuana

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija