30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Posle 33 godine letimo za Mostar nacionalnim avio prevoznikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas iz aviona Er Srbije koji posle 33 godine opet iz Beograda leti ka Mostaru da je cilj da se unapređuju odnosi sa partnerskim zemljama

Vučić: Nova avio linija do Mostara dodatno će povezati dva naroda i privrednike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na aerodormu u Mostaru, gde je započeo dvodnevnu radnu posetu BiH, da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica.

„Evo me u kabini pilota Slaviše i Mladena koji nas maestrano voze, dolećemo uz njihovu pomoć do Mostara, prvi put posle 33 godine nasim nacionalnim prevoznkom Er Srbijom. Beskrajno hvala, beksrajno hvala svima koji su sa nama na letu“, objavio je Vučić u video snimku na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Kako je naveo, Srbija odlučno unapređuje odnose sa partnerskim zemljama što je važno za dalji ekonomski napredak Srbije i za naš narod u Hercegovini – od Nevesinja, Trebinja i dalje.

„Hvala svima. Mi ćemo pokušati da pored uobičajenih stvari da se sa mostarskim vlastim dogovorimo da obnovimo grobno mesto i rodno mesto Alekse Šantića. Malo je takvih veličina kao što je veliki srpski pesnik“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić: Siguran sam da će linija Mostar Beograd napraviti ogroman uspeh

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da je siguran da će linija Mostar Beograd napraviti ogroman uspeh.

Vučić je izjavio da će u duhu partnerskih odnosa nastaviti da razvija saradnju od posebnog značaja i za Beograd i Mostar, BiH i Srbiju.

Podsetio je da mnoge stvari, kao i ova avio linija, počinju od malih stvari, kao što je Er Srbija pre 10 godina počela običnom najavom, na koju su, kako je dodao, mnogi gledali bez naklonosti, govoreći da time samo ukidamo JAT, a da danas ta ista Er Srbija ima cilj da u 2024. godini preveze pet miliona putnika i da samo u Beograd dođe 10 miliona.

U prošloj godini Er Srbija je prevezla 4,2 miliona putnika, podsetio je Vučić na međunarodnom aerodromu Mostar gde je održao konferenciju za novinare zajedno sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Bojanom Krišto.

„Krenulo je mnogo drugačije, sa minimalnim očekivanjima, ili nikakvim“, rekao je Vučić i zahvalio partnerima što su imali dovoljno vizije i što su znali šta ta avio linija znači za Mostar, ceo Hercegovačko-neretvanski kanton, BiH kao i Beogad i čitavu Srbiju.

„Unapred mogu da vam kažem da sam siguran da će ova linija da napravi ogroman uspeh, hvala na angažmanu, hvala na tome što ste imali viziju, što ste dovoljno mudrost imali da znate koliko to znači za Mostar, za BiH, za Beograd i za Srbiju“, rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve građane Srbije da avionom posete porodicu i familiju u istočnoj Hercegovini, u Trebinju, Nevesinju, opštini Berković, ali i BiH, da upoznaju dolinu Neretve, Jablanicu, Čapljinu, Ljubuški, Konjic, Posušje, sve gore do Livna i Duvna – Tomislav Grada.

„U svakom slučaju verujem da je to izuzetna prilika, ne samo za turizam, već i za mnogo više posla koje ćemo da napravimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ovaj dogovor napravili pre nekoliko meseci i da smo dogovori, rokove poštovali“, kazao je on.

Domaćinima je zahvalio na izuzetnom gostoprimstvu, posebno Draganu Čoviću.

"Hvala na svemu, hvala na gostoprimstvu, hvala na tome što se ovde osećamo kao kod svoje kuće, kao što i tebi Bojana i svim drugim našim gostima želimo da se kad god dođete u Beograd, Novi Sad, bilo koji drugi grad u Srbiji, osećate kao kod svoje kuće", rekao je Vučić i naglasio da veruje i da će i lično sa porodicom koristiti ovu liniju.

Izvor:Tanjug

Related posts

Opovo: Paketi za izbeglice

Banatski Karlovac: i ove nedelje organizovani besplatni preventivni pregledi

BELA CRKVA: Opština nastavlja sa podelom sportske opreme klubovima

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija