28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Predsednik Vučić predao vojnu zastavu komandantu Kobri Darku Đošiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao je danas vojnu zastavu specijalne namene

komandantu odreda Vojne policije specijalne namene Kobre Darku Đošiću povodom povodom Dana Odreda Kobri.

Vučić je rekao da su zastavu zaslužili disciplinom, radom, istrajnošću i ljubavlju prema otadžbini.

Đošić je rekao da je biti pripadnik jedinice Kobre privilegija odabranih i da je odgovornost pripadnika Kobri ogromna u realizaciji najvažnijeg zadatka, a to je bezbednost Srbije i svih njenih građana.

"Nakon 46 godina ukazana nam je najveća od svih počasti. Dodeljuje nam se najveća vojnička svetinja, Vojna zastava. Ona nas podseća na zakletvu datu Srbiji i od danas će biti svuda sa nama. Njenom dodelom dobijamo status kakav smo zaslužili i ovaj svečani čin postaje istorijski dan za naš odred", rekao je Đošić.

Rekao je da je ta jedinica izvršavala zadatke svuda u svetu, i da je nisu zaobili ni ratni sukobi devedesetih godina, kao i da su predstavljali vojsku i državu na najznačajnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Istakao je i ogroman doprinos koji su u građenju imena jedinice dali veterani i rekao da će oni uvek biti sastavni deo Kobri.

Naveo je da je odred prošle godine primio nove pripadnike koji su prvi put došli iz civilnih struktura društva i rekao da je to nalog za budućnost i garant opstanka jedinice.

"Izabrali smo najsposobnije, uvodimo ih u stroj i spremamo se za sve izazove da sa bratskim jedinicama obavimo najteže zadatke u najtežim uslovima", rekao je Đošić.

Rekao je da, zahvaljujući brizi i sluhu državnog rukovodstva, vojska Srbije nakon 30 godina raspolaže savremenim sredstvima i opremom, naoružanjem i tehnikom. 

Dodao je da se posebna briga vodi o ekonomskoj sigurnosti pripadnika, kroz stambena zbrinjavanja i primanja koja su na najvišem nivou.

"Zato želim jasno i glasno da kažem Hvala vam što ste vratili dostojanstvo vojsci Srbije, 46 godina postojanja jedinice ispunjaju vrhunskim profesionalnim dostignućima, a poštovanje vojničke časti i dužnosti učinili su nas ponosom vojske i građana Republike Srbije. Svim pripadnicima jedinice odajem priznanje na dosadašnjem trudu, radu, profesionalizmu i požrtvovanju", zaključio je Đošić.

Related posts

Program za dan opštine Opovo

Još jedan trijumf u nizu Zvezdinog podmlatka

Predsednik Vučić: Ponosam sam što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da slome

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija