28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Zloupotreba tragedije u cilju manipulacije nacionalnim osećanjima – predsednik Nacinalnog saveta Vlaha: Vlasi nisu ugroženi, deo su državnog sistema Srbije i imaju sva zagarantovana prava

Izvor i Foto: NSUzivo

Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazic iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Djilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavljuje sledeće.

Nacionalni savet vlaha naoštrije osudjuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja. U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osudjujemo.

Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Djilasom počnu da se bore idejama i programom a ne najovratnijim podmetanjima.

Novica Janošević,
predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine

Related posts

Bijelo Dugme Tribute bend 5. aprila u Studiu Centra Millennium

Suočavanje dece sa nasiljem na internetu

BELA CRKVA: Preventivni pregledi u Domu zdravlja u nedelju, 21. aprila

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija