26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Srbija Vesti

Otvorena izložba slikara Siniše Labusa na Andrićevom vencu

U Andrić galeriji u Beogradu otvorena je izložba slikara Siniše Labusa povodom jubilarnih 25 godina na likovnoj sceni koja će trajati do 21. aprila. Ova izložba predstavlja retrospektivu njegovog dugogodišnjeg stvaralaštva i svedoči o vremenu u kojem je ovaj umetnik stvarao.

Izložba slika Siniše Labusa povodom 25 godina postojanja na likovnoj sceni predstavljena je u Andrić galeriji u Beogradu. Ovaj događaj privukao je brojne ljubitelje umetnosti koji su bili u prilici da vide najznačajnija dela ovog slikara. Neša Stanković, akademski slikar i bliski prijatelj Siniše Labusa, svečano je otvorio izložbu.

Posetioci su imali priliku da vide dela koja, kako umetnik naglašava, prikazuju nacionalne vrednosti.

Siniša je crtanjem počeo da se bavi još u mladosti, posmatrajući majku koja je često slikala. Ipak, poznanstvo sa poznatim vajarom bilo je prekretnica u njegovom životu.

Pre nego što je uplovio u slikarske vode, Siniša se uspešno bavio džudoom. Ovaj sport doneo mu je brojna putovanja zahvaljujući kojima je video svetska umetnička dela.

Siniša Labus rođen je 1971. godine u Zagrebu. Do sada je samostalno izlagao u Beogradu, Novom Sadu, Apatinu, Zlatiboru i drugim gradovima Srbije, a kolektivno je nastupao u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku, La Hoji i Karmelu. Povremeno učestvuje u radu domaćih i međunarodnih likovnih kolonija, a dela mu se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama širom zemlje i sveta.  

Related posts

Oglasili sе novosadski naprеdnjaci: Skandalozno jе da jеdan lеkar svoj rodni grad porеdi sa nacističkom Nеmačkom, a Miloša Vučеvića za prеdvodnika SNS batinaša i košuljaša

Predsednik Vučić čestitao Vaskrs i pokazao poklone koje je dobio od Srba sa Kosova i Metohije

Predsednik Vučić: Uvek je bilo onih koji su mrzeli svoju zemlju

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija