26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Mladi tamburaši iz Dolova: trijumfovali na prestižnim takmičenjima tamburaške muzike

Mladi tamburaši izdvojenog odeljenja u Dolovu pančevačke Muzičke škole „Jovan Bandur“ trijumfovali su na prestižnim takmičenjima tamburaške muzike u Subotici i Pančevu. Osvajene nagrade ih motivišu da nastave vredno da vežbaju. Sada se pod vođstvom profesora Luke Vujčića, pripremaju za učešće na republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije.

Tamburaši iz Dolova  učestvovali su na dva velika takmičenja ove godine. Na 20. Festivalu vojvođanske tambure“ u Subotici  i na Međunarodnom takmičenju mladih tamburaša u Pančevu. Na oba takmičenja osvojili su vredne nagrade.

Dve mlade i perspektivne bliznakinje Sofija i Višnja Kostić  ističu da im ove nagrade veoma znače i da im daju podstrek da se za sledeća takmičenja pripremaju još bolje.

Mlade tamburaše izdvojenog odeljenja u Dolovu Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo u narednom periodu  očekuje  republički festival muzičkih I baletskih škola Srbije. Redovno i vredno vežbaju pod dirigentskom palicom  profesora Luke Vujčića. Kažu da su spremni i za ovo takmičenje, kao i za nove nagrade.

Related posts

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, Baranđani pobednici

Humanitarna predstava u Vršcu 19. maja

Mladi džudisti Dinama osvojili dve bronzane medalje

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija