26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Raspisani javni pozivi NSZ za ovu godinu

                   Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je  javne pozive  koje finansira republika, a akcent je i ovoga puta na  teže zapošljivim kategorijama  stanovništva.  Većina javnih poziva otvorena je do 29. novembra. Sve informacije o konkursima za zapošljavanje mogu se naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili u filijalama službe, kaže Jelena Šinik, direktorka  filijale NSZ u Pančevu.

Nacionalna služba za zapošljavanje 5. aprila  raspisala je 12 javnih poziva, kaže Jelena Šinik, direktorka filijale u Pančevu. Osim sredstva koje obezbedjuje država, dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike  zapošljavanja  obezbediće i lokalne samouprave, rekla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo.

– Kao I predhodnih  godina težište će biti na teže zapošljivim nezaposlenim građanima kao što su mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama, starateljskim porodicama, lica bez završenog srednjeg obrazovanja I lica koja su završila funkcionalno  osnovno obrazovanje odraslih, stariji od 50 godina,  Romi I Romkinje, osobe sa invaliditetom, korisnici novčane pomoći, kao I lica koja se nalaze na evidencijei nazposlenih duže od 12 meseci I žrtve porodičnog nasilja, rekla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo

Poziv za većinu mera otvoren je do 29. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere koje su usmerene ka osobama sa invaliditetom otvoren do 31. decembra.

– Javni poziv za dodelu subvencija za saomozapošljavanje biće otvoren do 15. maja dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuke za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju  do 31. oktobra. Zahtevi za učeće u merama podnose se  u filijali NSZ u Pančevu I u našim ispostavana u Južnom Banatu. Zahtevi se mogu podneti I elektronskim putem, rekla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo.

Sve informacije u vezi raspisanih  javnih poziva  mogu se pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili u filijalma i ispostavama službe. Inače, u Pančevu i naseljenim mestima, trenutno na evidenicje Nacionalne službe za zapošljavanje je 4500 nezaposlenih.

Related posts

Opovo: Humanost učenika opovačkih škola

Fantastična pobeda Železničara protiv Novog Pazara

Predsednik Vučić razgovarao sa Mekačijem o preporukama za unapređenje izbornog procesa

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija