28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

"Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese", objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

"Zamolio sam uvaženu ministarku Širli Ajorkor Bočvej da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni", naveo je Vučić.

Related posts

Zapaženi rezultati gimnazijalaca iz Kovačice na takmičenju iz engleskog jezika

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo

Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac organizuju Uskršnji bazar 28. i 29. marta

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija