28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Najvažnije Vesti

Kovinska Hitna pomoć stiže i do pacijenata u devet naseljenih mesta

Renovirana stanice Službe Hitne pomoći u Kovinu doprineće da lekari rade i leče pacijnete u boljim uslovima. Hitna pomoć Kovin  je prvenstveno terenska služba koja pomoć pruža pacijentima u Kovinu i još devet naseljenih mesta.      

U okviru Doma zdravlja Kovin nalazi se i  Urgentna Služba Hitne pomoći čije prostorije su nedavno obnovljene  ali su oni prvenstveno terenska služba koja osim  Kovina pokriva i devet naseljenih mesta  Lekari i tehničari Ekipe Hitne pomoći  obučeni su da pruže sve vrste pomoći dok pacijenta nedovezu do najbliže bolnici i oni sa razlogom prelaze  godišnje skoro 350 hiljada kilometara.    

     

Narod je sve bolesniji i onda oseti tegobe i mi smo tu da pomognemo svakom i na svaki način.U 2023 godini mi smo za tri puta prebacili normu i prešli .To je sanitet sa medicnskom pratnjom imamo i one koje vozimo na dijalizu i to je na 287 hiljada kilometara , rekao je Dr Srđan Nenek načelnik Hitne pomoći.

Služba Hitne pomoći trebalao bi da prima pacijente čija su stanja urgentna ali je to nemoguće kada je Hitna pomoć u Kovinu u pitanju pre svega zbog naseljenjih mesta koja su razuđena neka čak udaljena i po 20 kilometara oni pomažu pacijentima bez obzira na težinu bolesti.

Mi imamo 35.ooo stanovnika naša mi radimo u okviru Službe Doma zdravlja jedan lekar noću i primamo sve pacijenta nikada nevraćamo. Dolaze obične upale grla , kaže naš sagovornik.

Sugrađani bi trebalo da koriste preventivne preglede koji se organizuju i kontrolišu svoje zdravlje i na taj način preduprede razvoj i komplikacije bolesti koje se mogu sprečiti i kako se ne bi dogodilo da moraju da  pomoć traže u službi 194.

Related posts

Poraz Novaka Đokovića u Rimu

Pančevo:Pritvor Litvancu osumnjičenom za pokušaj krijumčarenja 23 Turčina

OŠ „Branko Radičević“: Zlatna medalja na Međunarodnom sajmu obrazovanja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija