30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Česte intervencije Hitne pomoći, zbog preteranog konzumiranja alkohola

Pored uobičajenih pacijenta među kojima su najčešće pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom  koji se javljalu svake noći u Službu Hitne pomoći , dosta pacijena te potražilo pomoć zbog povreda , ogrebotina ali i alergijskih reakcija od uboda insekata među kojima krpelji dominiraju.

To su uglavnom glavobolje , povišen pritisak ali se što češće javljaju pacijenti sa alergijskim reakcijama , sa ubodima insekata, krpeljima i povredama i to je nešto što možemo da očekujemo u narednom periodu, rekao je dr Mirjana Majstorović.

Često se događa da sugrađani zovu jer osoba leži na ulici najčešći razlog ako nije da je nekom pozlulo zbog preterane konzumacije alkohola.

Dosta alkoholisanih pacijenta ali i pacijenta koji se javljaju zbog prekomerne upotrebe psihoaktivnih substanci .To jeste nešto gde Hitna pomoć može da pomogne jer imamo ljude koji su zatečeni na ulici kojima prolaznici ne mogu da pomognu  neki odbijaju pomoć ne žele, rekao je dr Mirjana Majstorović.

  Služba Hitne pomoći radi 24 sata i pruža pomoć sugrađanima  često zbog lažnih poziva izlaze na teren  a možda je u tom trenutku nekome pomoć potrebna.

Related posts

Nenad Živković prvostepeno osuđen po tužbi novinara Aleksandra Čupić

Opovo: Koncert u KC u subotu 13.aprila

Organizovani preventivni pregledi

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija