28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Vučić razgovarao sa kineskim ministrom o strateški važnim aspektima saradnje Srbije i Kine

Foto:Tanjug

 Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom trgovine Narodne Republike Kine Vangom Ventaom sa kojim je, kako je istakao, razgovarao o strateški važnim aspektima bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i o konkretnim projektima koji će snažno ubrzati rast Srbije.

„Ponosan sam na partnersku saradnju sa Kinom, koja je dodatno ojačana posetom uvaženog ministra Ventaoa i zasedanjem Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na kojoj su formulisane brojne važne smernice za nastavak saradnje, posebno u smislu velikih investicija u najznačajnijim granama privrede“, naveo je Vučić u objavi na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

Predsednik Vučić je zahvalio kineskim prijateljima na podršci Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EXPO 2027, istakavši da je za Srbiju od najvećeg značaja da velike projekte u okviru ove manifestacije realizuje sa pouzdanim partnerima, čime će se dodatno pokrenuti i razvoj celog regiona.

Related posts

Obeležen 8. april, Svetski dan Roma

Predsednik Vučić: Danas ispisujemo istoriju, istorijski značajna poseta Sija

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija