20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Romsko književno veče održano u Gradskoj biblioteci

Romski kulturni centar Pančevo i Gradska biblioteka Pančevo uz podršku grada Pančeva  organizovali su povodom 8.aprila  Međunarodnog dana Roma manifestaciju posvećen pisanoj reči na romskom jeziku.

OFF1:U Gradskoj biblioteci svečano je održano romsko kniževno veče gde su deca imala priliku da recituju pesme na romskom jeziku. Na sam početak manifestacije obratio se Predsednik  Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine  Dalibor Nakić koji je izrazio zadovoljstvo što je i grad Pančevo prepoznao značaj romske kulture i tradicije.

Većnik za rad zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković istakao je značaj održavanja ovakvih događaja.

Svoje stvaralaštvo na romskom jeziku predstavile su  profesorka doktorka Marija Aleksandrović  i književnica  Maja Jovanović.

Manifestaciju u Gradskoj biblioteci, su romskom igrom ulepšali deca iz Osnovne škole“ Borisav Petrov Braca“, „Aksentije Maksimović” iz Dolova, “Goce Delčev” iz Jabuke, i iz Tehničke škole „23. maj“ iz Pančeva.

Related posts

Neprijatan zadah – neprijatan problem

Savremena galerija umetnosti dobila svoj prostor  

Predsednik Vučić sa francuskim kompanijama:SRB na korak od investicionog kreditnog rejtinga

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija