27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Sa Makronom postignut dogovor o Rafalima, potpis na ugovor za dva meseca

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da je sinoć imao veoma dobar razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je trajao više od tri sata i da su postigli konkretne dogovore po pitanju kupovine borbenih aviona „Rafal“ za koje će ugovori biti potpisani u naredna dva meseca.

„Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu. I postigli smo čini mi se neke konkretne dogovore i po pitanju kupovine „Rafala“, gde očekujem potpisivanje ugovora u naredna dva meseca i uz prisustvo predsednika Francuske, što je višeslojno strahovito značajno za našu zemlju“, rekao je Vučić posle poslovnog Saveta Francuska – Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International.

Kazao je da je razgovor sa Makronom trajao gotovo do 23.15 časova.

Nadamo se da ćemo dovesti Luj Viton u Srbiju do 2026. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se nada da će do 2026. godine frrancuska modna kompanija Luj Viton otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu i ocenio da će to za Srbiju biti značajno i na ekonomskom, ali i na turističkom planu.

„Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju u Beograd na vodi. Toliko smo se borili za to. Luj Viton je „flegšip“ i kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze“, rekao je Vučić u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska – Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International.

On je ocenio da će to za Srbiju biti izuzetno značajno i kada je u pitanju ekonomija, ali i turizam.

„Tako da verujem mi da ćemo imati Luj Viton za dve godine u našem glavnom gradu. I da će to biti još jedna injekcija. Posle svega što radimo, a direktno pred Ekspo, koja će i na tom simboličkom nivou značiti mnogo za našu zemlju“, rekao je Vučić.

Nadam se Makronovoj poseti u narednih nekoliko meseci:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Parizu, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, sa kojim se sinoć sastao u Jelisejskoj palati, izjavio je  da očekuje njegovu skoriju posetu Beogradu, kako je rekao, u narednih nekoliko meseci.

Odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Makrona po pitanju „uguravanja“ Prištine u Savet Evrope, Vučić je rekao da ne može da govori o tome, jer je Francuska suviše velika sila da bi govorio o njihovim stavovima.

„Ali Francuska je, ne zaboravite, i pre nekoliko dana podsetila na obavezu formiranja Zajednice srpskih opština da bi se uopšte razgovaralo o članstvu u nekim međunarodnim organizacijama, a on zna dobro i na veoma fer način je to sinoć ponovio, da sam mu od početka rekao da ne dolazi nikako u obzir razgovor u Ujedinjenim nacijama i agencijama UN“, rekao je Vučić u Parizu.

Related posts

Snovi postaju java – vozom do Subotice 200 na sat! Počelo testiranje pruge 

Aleksandar Vulin u Sankt Peterburgu na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja na poziv Patruševa

Srpkinje se bore za medalju na SP u odbojci

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija