30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Pančevo: Istraga zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih supstanci

Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.Z. (rođen 1985. godine) iz Vršca i D.B. (rođen 1999. godine) iz Ritiševa, zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 8.4.2024. godine u 10.15 časova na Vršačkom bregu neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu amfetamin tako što su je mešali sa kofeinom, pri čemu su radi prodaje neovlašćeno držali opojnu drogu amfetamin u količini od 2 kilograma i 404 grama neto mase, koja je pronađena zajedno sa digitalnom vagicom i više pribora i predmeta za mešanje. Osumnjičeni se takođe terete da su istog dana neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu marihuanu u količini od oko 200 grama, koja je pronađena na parceli na Vršačkom bregu, u putničkom vozilu osumnjičenog D.B. i stanu u Vršcu u kojem živi osumnjičeni D.Z., koji se tereti i da je neovlašćeno radi prodaje držao 30 tableta leka Bromazepam.

Nakon saslušanja osumnjičenog D.Z. u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Viši sud u Pančevu je po predlogu tužilaštva odredio pritvor protiv osumnjičenog D.Z. u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na drugog osumnjičenog i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage saslušati osumnjičenog D.B. i obaviti potrebna veštačenja.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao pobedu novoj predsednici Severne Makedonije

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao sa predsednikom Interpola Al-Raisijem u UAE: Srbija pouzdan i snažan partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala

Strelac Lazar Kovačević postao 82. član Olimpijskog tima Srbije

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija