30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

JKP „Drugi oktobar“ Vršac završilo uređenje Jablanke

JKP “Drugi oktobar” Vršac, završilo je sa radovima na postavljanju nove česme, koja je stacionirana na groblju naseljenog mesta Jablanka, prema zahtevu dobijenog od nadležnih u Mesnoj zajednici.

Realizovana je i akcija u okviru koje je uređeno seosko groblje, pokošeno rastinje pored puta do seoskog groblja, a ovom prilikom meštani su pokosili travu ispred crkve u centru sela,  na  dečijem igralištu, na površini ispred Mesne zajednice, na površinama ispred starih i napuštenih kuća, kao i na površinama u zoni raskrsnica.

Navedenu akciju ispratio je i Slaviša Maksimović, član Gradskog veća za ruralni razvoj,  u cilju promocije akcije koju sprovodi Mesna zajednica Jablanka.

“Želimo da uključimo i ostale Mesne zajednice u akciju očuvanja prostora koji nas okružuje, a ovo je pravi primer dobre prakse, kako savet Mesnih zajednica može dobro da funkcioniše. Ovom prilikom želim  da pohvalim rad ove Mesne zajednice i da podsetim da je Grad  Vršac obezbedio sredstva za nastavak radova na Domu kulture u selu, rekonstruisan je krov, fasada, rešen problem sa napajenjem električne energije i trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji plafona. Nadam se da će i ovaj objekat biti završen do kraja godine. Grad Vršac pokazuje da mu je stalo do svakog našeg naseljenog mesta, te ćemo nastaviti sa ulaganjima“, izjavio je Maksimović.

Predsednik saveta Mesne zajednice Jablanka, Dalibor Ivanov, ovim povodom nam je rekao da će se aktivnosti ovakvog tipa nastaviti i u narednom periodu i da je u planu postavljanje klupa pored  nove česme na groblju.

Related posts

Radovi na školi u Barandi

Predsednik Vučić razgovarao sa Madurom o bilateralnim odnosima Srbije i Venecuele

Učenici belocrkvanske osnovne škole uspešni u robotici

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija