30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Dom zdravlja Opovo: U planu kupovina nove opreme

Dom zdravlja Opovo u predhodnom periodu nabavio je nov rendgena aparat,  mamograf je digitalizovan, kupljna je nova najsavremenija stomatološka stolica. Ambulante su opremljene i novim ultrazvučnim aparatima, a u ustanovi rade i specijalisti. Ipak ovde ne misle da stanu, jer je  neophodno nabaviti i nov pokretni ultrazvuk za pacijente koji žive u selima na teritoriji opovačke opštine.

– Zašto bi pacijent dolazio iz Sakula, zašto ne bismo imali pokretni ultrazvuk, a ja se nadam da ćemo nastaviti pregovore i da ću doći do aparata, kako bi opremila sva ta mala mesta. Sve te jedinica sada će imati lekara, apoteku, tehniku da mogu samostalno da funkcionišu, rekla je dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo.

Opovački Dom zdravlja ima i tri sanitetska vozila, dva su kupljena sredstvima dobijenim iz pokrajne, dok je za jedno novac  obezbedila lokalna samouprava. sada je u planu kupovina i terenskog vozila, naglašava doktorka Popović.

– Lokalna mesta moraju da imaju svoja terenska vozila, to nam je uvek u manju, stara vozila i pređena kilometraža ….. Sestra na terenu treba zajedno sa doktorom da ode i da inekciju i obiđe pacijenta, rekla je dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo .

Na teritoriji opštine Opovo živi starije  stanovništvo  koji ovde provode  svoje penzionerske dane, ali ima i roditelja sa malom decom. Želja ljudi koje vode Dom zdravlja u ovoj južnobanatskoj opštini je  da svima  obezbede odgovarajuću  zdravstvenu zaštitu u svakom momentu.   

Related posts

Savet bezbednosti UN: Nema rasprave o NATO bombardovanju SR Jugoslavije

Danas se navršava 25 godina od početka NATO agresije

Ilić Pokret socijalista: Još jedna pretnja smrću i nastavak sramne i nasilničke politike

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija