30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

Vršac: OŠ „Paja Jovanović“ obeležila Međunarodni dan Roma

Osnovna škola „Paja Jovanović“ Vršac, danas je organizovala svečanu priredbu, a nakon toga i školski turnir u fudbalu, povodom Međunarodnog dana Roma.

Ispred Grada Vršca, obeležavanju Međunarodnog dana Roma, prisustvovala je Maja Ristić Lažetić, član Gradskog veća za socijalna pitanja koja je uživala u svečanosti i ujedno podržala decu koja su učestvovala u školskom turniru.

„Deci su uručene medalje za učešće u školskom turniru, povodom svečanog obeležavanja Dana Roma, koji se inače obeležava širom sveta, 8. aprila, te je tim povodom istaknuta romska zastava na Gradskoj kući, kako bi se ukazalo na položaj romske zajednice u društvu”, izjavila je Ristić Lažetić.

Priredbi su prisustvovati i Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine u RS, Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica i član NSRNM, predsednik romskog kulturnog centra Pančevo, članovi mobilnog tima za inkluziju Roma i Romkinja Grada Vršca.

Related posts

Kompanija NIS učestvovala u uređenju Fruške gore

Dom zdravlja Opovo: Preventivni pregledi 21.aprila

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde pred duel sa Napretkom: Imamo malih problema, ne znam ko će putovati u Kruševac

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija