27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

U Ivanovu odigrana predstava lutkarskog pozorišta iz Sofije

Dom kulture Ivanovo u saradnji sa ambasadom Bugarske, Udruženjem banatskih Bugara i producentskom kućom “Arte Viva” organizovalo je lutkarsku predstavu “Nerodena moma”. Ovaj pozorišni komad izvelo je prestižno lutkarsko pozorište iz Sofije.

U punoj sali Doma kulture Ivanovo premijerno je izvedena lutkarska predstava “Nerodena moma”. Glumci prestižnog bugarskog pozorišta izveli su komad inspirisan narodnom bugarskom pričom.

Prema rečima Marka Gurana, direktora Doma kulture Ivanovo, ova ustanova od samog nastanka brine o očuvanju kulture i tradicije banatskih Bugara koji žive u Ivanovu, a ovakvi i slični programi organizuju se u saradnji sa njihovim udruženjem i ambasadom Bugarske.

-“Dolazi nam jedna jako interesantna lutkarska pozorišna predstava, profesionalni glumci i profesionalno pozorište iz Sofije, i nadam se da će deci i publici biti jako interesantno. Bez obzira što neki od njih ne razumeju bugarski, to je jezik sličan našem i brzo će shvatiti dešavanja u predstavi,” rekao je Guran.

Simona Nanova, akademska glumica, dramaturg i članica producentske kuće “Arte Viva” iz Sofije rekla je da joj je pravo zadovoljstvo što igra ovu predstavu pred publikom u Ivanovu.

-“Mnogo se radujem što sam u Ivanovu i što sam pozvana da ovde igram. Izvešću predstavu “Nerodena moma”, reč je o vrlo staroj, narodnoj bugarskoj priči koja ima tri varijante. Jedva čekam da deca vide ovu predstavu“, rekla je Simona Nanova.

Dom kulture Ivanovo osnovan je 1962. godine u cilju organizovanja kulturno-zabavnog i obrazovnog života u selu. Ova ustanova redovno organizuje manifestacije koje slave i podržavaju bogatstvo različitih kultura i nacionalnih manjina u ovom selu.

Related posts

Zašto je bolje živeti u Pančevu nego u Beogradu?

Aleksandar Vulin: Žao mi je što bogati srpski jezik nema posebnu reč za gađenje koje danas osećam prema vođama NATO pakta

Siniša Dobrašinović, trener Železničara ističe: zaslužili smo tri boda, ponudiću ostavku

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija