30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Najvažnije Vesti

U Beloj Crkvi održana manifestacija “Jaja fest”

U Češkom domu u Beloj Crkvi održana je tradicionalna manifestacija “Jaja fest”. Udruženje “Češka beseda” je pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta čeških nacionalnih manjina, i uz podršku udruženja kreativaca “Mustre”, priredila bogat muzički program, igre za najmlađe i kreativnu radionicu farbanja uskršnjih jaja.

 “Češka beseda” Bela Crkva i ove godine priredila je tradicionalnu manifestaciju “Jaja fest”. U prostorijama Češkog doma za najmlađe je  organizovana kreativna radionica farbanja i dekorisanja uskršnjih jaja, raznovrsna takmičenja i bogat muzički program.

Jozef Mareš, potpredsednik “Češke besede”  istakao je da sve manifestacije, uključujući i ovu, ne bi bilo moguće održati bez podrške Nacionalnog saveta čeških nacionalnih manjina.

Jaroslav Hoc, predsednik Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, rekao je da je svaka manifestacija koju organizuju “Češke besede” izuzetno značajna za češku zajednicu u Srbiji jer je ona relativno mala.

Maja Savić, predsednica Udruženja kreativaca “Mustra” iz Bele Crkve, kaže da saradnja sa “Češkom besedom” traje godinama.

“Češka beseda” iz Bele Crkve je 2022. godine proslavila stogodišnjicu postojanja, a broji blizu stotinak članova. Pored manifestacije “Jaje fest”, ovo udruženje organizuje i Maskenbal, Festival folklora, Katarinin bal i doček Nove godine.

Related posts

Predsednik Vučić u petak prima ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, Baranđani pobednici

Pobeda Sloge, težak poraz Hajdučice

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija