26. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Saopštenje Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine apeluje na sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju  strašnu tragediju koja se desila u  Boru.  Nekoliko dana unazad, nakon opisa tragičnog događaja, od strane policijskih zvaničnika, svedoci smo da pojedine političke partije, na žalost, u  još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju se u navodnu zaštitu ovog puta pripadnika rumunske nacionalne manjine. Postavlja se pitanje kako se te stranke sada setiše  Rumuna ?

Umesto da nas ovakve tragedije ujedinjuju u bolu i osudi i da zajedno kao društvo radimo na predlozima pooštravanja zakonskih odredbi za kažnjavanje počinioca ovakvih monstruoznih zločina, u prvom planu pomenutih partija, u ovim danima tuge, smo mi Rumuni. Suprotno svakoj logici.

Još jednom, Nacionalni savet  rumunske nacionalne manjine  ističe da su pripadnici rumunske nacionalne manjine ravnopravni činioci ovog društva i da su  i pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema te da veruju svojoj državi i nosiocima najviših državnih funkcija.
Nacionalni savet Rumuna osuđuje gnusni zločin ubistva male Danke, verujemo da će  policija i tužilaštvo  profesionalno rasvetliti  slučaj, i da će  počinioci maksimalno biti kažnjeni.

9.04.2024

Predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Valentin Ardeljan

Related posts

MUP: formiranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu

Teniserke Srbije slavile protiv Norveške

Pol pozicija za Maksa Ferstapena za VN Kine

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija