27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Vesti

JKP „Univerzal“ Alibunar: Radovi na uređenju i održavanju puteva

Radnici javno komunalnog preduzeća „Univerzal“ iz Alibunara angažovani su ovih dana na uređenju i održavanju puteva. Osim  toga, uređuju se i atarski putevi kako bi se poljoporivrednicima omogućilo da lakše dođu do svojih  njiva, kaže Dušan Dakić direktor JKP „Univerzal“ Alibunar. Sve radove finansira opština Alibunar.

Jedna od delatnosti Javno komunalnog preduzeća „Univerzal“ iz Alibunara je održavanje i uređenje puteva na teritoriji ove južnobanatske opštine. Ovog proleća  u samom Alibunaru izvode se radovi  na putevima gde nema asfalata, kako  kaže za RTV Pančevo Dušan Dakić, direktor Univerzala.

– Radimo zasipanjet ih puteva, to su obično rubni delovi ulica gde su izlasci u atar. Mi tu radimo dva posla, da uradimo tvrdu podlogu za izlazak mehanizacije poljopirvrednika, a i kuće koje su tamo, ti ljudi da imaju tvrdu podlogu da ne idu po blatu.  Spremamo podlogu za buduće asfaltiranje, jer šta se uradi sada, posle se radi projektno tehička dokumentacija da se završi ta ulica, odnosno da se stavi asfalt, rekao je Dakić.

Osim puteva u naseljenim mestima, radi se i na uređenju atarskih puteva. Ovi poslovi su u završnoj fazi, naglašava  Dakić. Značaj atarskih puteva je velik za poljoprivrednike.

– Radićemo zasipanje atarskih puteva čvrstom podlogom, jer smo zasada radili ravnanja različitom mehanizacijom. Radićemo zasipanje rizlom u MZ Ilandža, dužine oko 3,5 km. Izlazimo u susret našim poljoprivredncima da imaju što bolju komunikaciju sa parcelama i brže izvlačenje proizvoda iz samih njiva. Počela je setava tako da želimo da im olakšamo posao.

Sve  radove na održavanju puteva  koji su povereni JKP „Univerzal“ finansira lokalna samouprava, zaključio je Dušan Dakić.

Related posts

Mnogo posla za JKP „Zelenilo“

Aleksandar Vulin: Tamo gde nema Rusije, nema ni pravde za Srbiju

Aleksandar Vulin: Sva rešenja Zapada za Balkan su rešenja bez Srba i srpskog faktora 

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija