20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Vesti

Izuzetno interesovanje za vašar u Debeljači

Velika poseta i raznolika ponuda obeležila je prvi ovogodišnji vašar u Debeljači. Prema procenama organizatora JKP „4. oktobar“ na ovogodišnjem vašaru bilo je duplo više prodavaca u odnosu na mart prošle godine. S obzirom na uspešan prvi vašar organizatori već razmišljaju da se naredne godine uvedu još dva vanredna vašara.

Debeljački vašari poznati su kao oni sa najdužom tradicijom a održavaju se četiri puta godišnje. Na vašaru koji je i najveći u Banatu, prodaje se stoka, a tu su i razne zanatlije, šeširdžije, opančari, obućari i mnogi drugi. Ponuda na prvom ovogodišnjem vašaru je bila veoma bogata, a kako kaže predsednik Saveta MZ Debeljača Stevan Lazički, i potražnja je bila velika.

– Ono što nas raduje jeste da je ovogodišnji prvi debeljački vašar prošao prelepo. Bilo je veliki broj prodavaca, ali još veći broj kupaca. Vašar je ove godine bio održan na katolički Uskrs. Naši vašari su poznati još od 1893. godine kada je održan prvi vašar. Vašari se održavaju četiri puta godišnje.

Predsednik MZ Debeljača Stevan Lazički kaže da je vašar zaživeo kao skromna manifestacija pre 150 godina, a da je danas značajan kulturni događaj. Vašar je, navodi Lazički, oduvek bio ponos Debeljače jer je značajan za očuvanje tradicije. Naredni vašar biće održan prvog petka u junu.

Related posts

Uspeh strelaca iz Sakula

Studenti očekuju pravičnu odluku Etičke komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, u protivnom sledi nastavak blokade fakulteta

Srbija protiv nasilja, autonomaši i žuti u službi Dinka Gruhonjića – svi su tu kao nekada u napadu na Srbiju!

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija