28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Predsednik Vučić s predsednikom Senata Francuske Laršeom o jačanju bilateralnih odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, tokom zvanične posete Francuskoj, sa predsednikom francuskog Senata Žerarom Laršeom sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskom putu Srbije, kao i o regionalnim i globalnim pitanjima.

"Hvala na izuzetno lepom dočeku predsedniku francuskog Senata Žeraru Laršeu sa kojim sam razgovarao o unapređenju srpsko-francuskih odnosa, evropskom putu naše zemlje, regionalnim i globalnim pitanjima", napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' posle sastanka sa predsednikom gornjeg doma francuskog parlamenta.

Vučić je naglasio da Srbija i Francuska nastavljaju da intenzivno jačaju strateško partnerstvo i saradnju utemeljenu na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju.

Vučić boravi u poseti Francuskoj na poziv predsednika Makrona.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića. 

Related posts

Poraz Novaka Đokovića u Rimu

Scensko putovanje kroz Makedoniju: pretpraznično druženje đaka koji uče makedonski jezik

Crveni krst Pančevo: u susret Svetskog dana zdravlja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija