27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Sport Vesti

Veslač Tamiša Marko Jančikin osvojio srebro na regati u Hrvatskoj

Velika međunarodna regata „Croatia Open“ sa učešćem veslača iz preko petnaest evropskih zemalja održana je 6. i 7. aprila na veslačkoj stazi Jarun kod Zagreba u Hrvatskoj. Mnoge reprezentacije su iskoristile ovu regatu sa preko 750 prijavljenih posada od skifa do osmerca i oko 1700 veslača kao kvalifikacionu regatu i proveru pred predstojeće Evropsko prvenstvo i Kvalifikacionu regatu za Olimpijske igre u Parizu.
Mladi veslač Tamiša, Marko Jančikin je nastupao u disciplini skif za juniore, a to je bila ubedljivo najjača disciplina na ovoj regati sa 60 prijavljenih skifova. Takmičar kluba iz Pančeva zauzeo je fantastično drugo mesto iza reprezentativca Turske i time je pokazao da ove godine Tamiš od njega može da očekuje velike poduhvate.
Petar Perić u juniorskom skifu je zauzeo 34. mesto. Emilija Jelesijević u ženskom juniorskom skifu je zauzela 26. mesto i Miloš Badrljica je u lakom seniorskom skifu zauzeo 17. mesto.

Related posts

JKP „Drugi oktobar“ Vršac završilo uređenje Jablanke

Uroš Janjić velika nada Borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina

JKP Higijena: Akcija odnošenja kabastog otpada od 1. do 30. aprila

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija