28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Najvažnije Vesti

Tradicionalna „Gulašijada“ u Debeljači 25. maja

Tradicionalna Gulašijada u Debeljači biće održana 25. maja. Takmičenje u pripremi gulaša biće i ove godine održano na prostoru vašarišta, a s obzirom na dobru organizaciju prethodnih, i od ove manifestacije se mnogo očekuje.

Tradicionalna debeljačka Gulašijada biće održana 25. maja na prostoru vašarišta. Na dan Gulašijade Osnovna škola „Moša Pijade“ organizuje karneval uz koji će biti i održan i dečji program, a biće proglašena i najlepša maska karnevala. O propozicijama kao i o načinu prijave za ovogodišnju manifestaciju, za naš program govori predsednik saveta MZ Debeljača Stevan Lazički.

– Savet MZ Debeljača se uveliko sprema za ovu manifestaciju. Imali smo radni sastanak sa kulturnom i sportskim društvima, i pripreme su u toku. Mi pravimo Gluašijadu koja je deo takmičarskog tipa, ali je više cenimo da bude i društvenom tipa. To je ono što nas ukrašava i što nas izdvaja od drugih gurmanskih  takmičenja, ističe Lazički.

Organizatori i ove godine očekuju veliki broj ekipa, a početak manifestacije je predviđen za 9 časova. ističe Lazički.

-U 10 časova kreće povorka karnevala, koja polazi iz Osnovne škole i prodefilovaće vašarištem. Za mališane ćemo spremiti posluženje. U 13 časova se predaju uzorci gulaša, i onda sledi zadatak žirija, da odluči koji gulaš je najbolji. Oko 14:30 planirano je da bude i proglašenje pobednika. Ekipu sačiunjavaju dva člana i kotlić. Savet MZ obezbeđuje dve kecelje, začine kao i posudu za uzorkovanje gulaša, objašnjava Lazički.

Kao i svake godine, u organizaciji manifestacije uključile su se institucije, udruženja i sportski klubovi sa teritorije Debeljače, kao i opština Kovačica.

– Želim da se zahvalim Savetu MZ Debeljača koji aktivno učestvuje u organizaciji Gulašijade, opštini Kovačica ali i Pokrajinskom sekretrijatu za regionalni razvoj, najglašava Lazički.

Prijave počinju od 15. aprila i trajaće do 22 . maja. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona 013 664 -159, kao i preko oficijalne fejsbuk straniceMesne zajednice Debeljača.

Related posts

VJT Pančevo: Podignuta optužnica zbog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju

Aleksandar Vulin: Žao mi je što bogati srpski jezik nema posebnu reč za gađenje koje danas osećam prema vođama NATO pakta

Dežurstvo Doma zdravlja Pančevo tokom praznika

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija