27. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Obeležen 8. april, Svetski dan Roma

– Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji Dalibor Nakić izjavio je povodom Međunarodnog dana Roma, da se položaj romske zajednice u našoj zemlji iz godine u godinu unapređuje i konstatovao da Romi u Srbiji žive bolje nego Romi u zemljama Evrope i regiona.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je povodom dana Roma i Romkinja da obrazovni sistem Srbije, kao malo koji u svetu, brine o obrazovanju pripadnika nacionalnih manjina i omogućava da oni uče na svom jeziku, kao i da uče o svojoj kulturi i istoriji.

„Srbija danas u odnosu na region vodi kada je reč o procesu unapređenja položaja Roma. Sada je fokus na zapošljavanju, mi se radujemo svakoj otvorenoj fabrici jer je tu prilika da se zaposle naši Romi, želimo da damo doprinos u ekonomskom napretku naše zemlje“, zaključio je Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta Romske nacionalne manjine u Srbiji.

Related posts

Sklopljena saradnja između Železničara i ŠK Invictus iz Bele Crkve

Otvoreno najmodernije igralište na keju

Rukometašice Srbije plasirale se na Evropsko prvenstvo

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija