20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

NSZ raspisala javni poziv za poslodavce i nezaposlena lica

Nacionalna služba za zapošljavanje je 5. aprila 2024. godine raspisala 12 javnih poziva putem kojih će, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima, a biće uključeno više od 23.000 lica.

Za te namene planirano je izdvajanje 7,75 milijardi dinara. Dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja biće obezbeđena i od strane lokalnih samouprava, kako kroz zajedničko finansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, tako i kroz samostalno finansiranje, uz tehničku podršku NSZ.

Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih građana u koje spadaju: mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, lica bez završenog srednjeg obrazovanja i lica koja su

 završila funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, stariji od 50 godina, Romi i Romkinje, osobe sa invaliditetom , korisnici novčane socijalne pomoći, lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.Većina javnih poziva biće otvorena do 29. novembra 2024. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2024. godine. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 15. maja, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra ove godine.Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.Sve informacije u vezi raspisanih javnih poziva biće dostupnenainternet stranici www. nsz.gov.rs.

Related posts

U Beloj Crkvi počele su pripreme za letnju sezonu

Jovanović na korak do medalje, Tintor sedma na EK u Dubrovniku

Narodni muzej Pančevo organizovao izložbu Kluba Veterana Udruženja likovnih umetnosti Srbije

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija