28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Depresija kod mladih česta pojava

Depresija kao manifestacija je sve učestalija kako u svetu tako i kod nas a pogotovu kod mladih osoba. Nijedan oblik neraspoloženja ne treba ignorisati. Ipak je važno razgraničiti kada je loše raspoloženje opravdano nazvati depresijom, a kada ne, s obzirom na to da se ovaj termin u svakodnevnom govoru često olako upotrebljava.  To dodatno može imati negativne posledice po osobu koja se oseća loše. 

Veliki problem kod današnjih generacija je to što mnogo vremena provede uz mobilne telefone i račune, koje mladi  doživljavaju kao sigurniju komunikaciju u kojoj nema suočavanja ni emocija, navela je Dostić Marija psihilog.

  Sa depresijom dete ne može i ne mora da se izbori  samo, a sasvim je razumljivo i da se ni roditelji ne osećaju  dovoljno spremnim da mu u tom specifičnom stanju  pomognu. Profesionalna pomoć psihologa ili psihijatra je veoma korisna i važna, kako za dete, tako i za celu porodicu. Naročito ukoliko se koren problema nalazi upravo kod kuće. Sem toga, odgovarajuće  stručno lice znaće kako da na pravi način priđe detetu, a i detetu može biti lakše da otvoreno razgovara sa nekim ko nije direktno povezan sa problemom, zaljučuje Dostić.

Related posts

U Veslački klub „Tamiš“ stiglo dvanaest novih čamaca

Predsednik Vučić danas i sutra u radnoj poseti BiH

Predsednik Vučić s predsednikom Senata Francuske Laršeom o jačanju bilateralnih odnosa

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija