28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Jedan pijan, drugi razbojnik, a obojica lopovi!

Jasan je plan opozicije – nijedan termin izbora ne odgovara, pošto im je rejting u žestokom padu

Opozicija u Srbiji je danima nakon poraza na izborima koji su održani u decembru, zahtevala nove, ponovljene izbore u Beogradu, pravdajući sopstveni poraz pred biračima vadeći se na navodne „izborne neregularnosti“.

Kukali su, molili, izlazili na ulice, maltretirali građane Beograda, uništavali Skupštinu grada, dovodili lažne studente da protestuju i prave nerede po gradu, zatvarali i blokirali ulice, pravili razne performanse kako bi ubedili građane da oni nisu izgubili na izborima, već da su pokradeni i insistirali na novim izborima!

Kada je doneta odluka da će biti novih izbora u Beogradu, opozicija je počela  svoj oprobani recept – alibi za neuspeh. Prvo su počeli da izmišljaju kako se izbori planiraju za Vaskršnje praznike kada narod neće biti u prestonici, polazeći od sebe da imaju para koje su pokrali dok su bili na vlasti, pa mogu da se bahate i putuju gde god požele, jer kako rekoše „holidej je, pa nije zgodno da tada budu izbori“. 

Čak i tu im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izašao u susret i odredio datum novih  beogradskih izbora za 2. jun.

Međutim, umesto da prihvate datum koji su tražili, nastaje panika i haos u redovima opozicije zbog činjenice da ne mogu da se usaglase ni oko čega ni u sopstvenim redovima, a kamo li oko nekakvog zajedničkog plana i programa koji bi ponudili narodu na sledećim izborima!

Istraživanja pokazala da loše stoje sa rejtingom, pa se uplašili izbora

Krucijalni razlog zbog kog opozicionari ne žele da izađu na izbore 2. juna, jeste to što su uradili skupa istraživanja javnog mnjenja, koja su ih šokirala, jer su ta istraživanja pokazala da bi na izborima 2. juna opozicija daleko lošije prošla nego 17. decembra. Istraživanja koja je dobio Đilas o poverenju građana govore o ogromnom, konsantnom padu rejtinga njegove koalicije, i preporukama kako dalje postupati.

Ovaj bahati opozicionar se najviše oslonio na istraživanja iz Amerike i nekoliko američkih firmi koje je platio čak nekoliko stotina hiljada dolara. Rezultati su pokazali da narod u Srbiji koji je i glasao na prethodnim izborima zbog laži i delovanja nakon izbora koalicije „Srbija protiv nasillja“ svakim danom sve više gubi poverenje.

Amerikanci su u svom izveštaju Đilasu poručili da bi mu najbolje bilo da se povuče, da Srbiji treba neka nova i nekompromitovana opozicija, jer ovakvu opoziciju narod ne želi,  i da ukoliko nešto radikalno ne promeni, ugroziće i zapadne interese. To je egzaktno potvrđeno u ovim istraživanjima, a američki trustovi mozgova znaju da čak i da bi neki nasilni prevrat uspeo, i za to je potreban mnogo veći broj ljudi koji bi bio spreman da podrži opoziciju. 

Amerikanci predložili Đilasu izlaz iz ćorsokaka – bojkot izbora i ogoljeno nasilje

Svako od tih istraživanja je pokazalo istu stvar – da njegovoj koaliciji nezadrživo pada rejting, a Đilas je toliko bio potresen, priča izvor 24sedam, da je u jednom trenutku kada je imao napad besa pobacao sve te papire po kancelariji. Amerikanci, koji su mu radili istraživanje, a u pitanju je agencija koja je povezana i sa njihovim obaveštajnim strukturama, rekli su mu da se smiri i predložili mu alternativno rešenje. 

Poučeni iskustvima petooktobarskog prevrata, poručili su tajkunu da pređe na metode koje je koristio nekada zloglasni Otpor. Reč je o forsiranju teze o krađi prethodnih izbora, delegitimisanju budućih izbora, bojkotu, kako bi imali izgovor za nasilni prevrat, pošto će nakon bojkota tvrditi da su izbori na koje nisu želeli da izađu nelegitimni. 

Pošto je jasno da voljom naroda nikada ne bi došli na vlast, ovo im je jedino preostalo. Takođe, američki šefovi, su sugerisali Đilasu da mora u svoj front da uključi i lažne desničare i kvazipatriote, jer samo sa otvoreno izdajničkim snagama nikada neće imati kritičnu masu za nasilni prevrat. Predložili su mu kao rešenje savez sa Milošem Jovanovićem, i koalicijom NADA (Novi DSS i POKS), što je Đilas prihvatio bez pogovora. 

Ćuta i Đilas – idealan beskrupulozni dvojac za radikalno nasilje i uvođenje Srbije u anarhiju

Takođe je predložen Aleksandar Jovanović Ćuta kao osoba kojoj bi trebao dati više prostora u opozicionom lidertsvu, jer se pokazao kao sklon nasilnim metodama promene vlasti, beskrupulozan je i sklon da populistički podbunjuje mase na osetljivim temama, poput zaštite životne sredine. 

Sve ovo se uklapa sa činjenicom da su dva glavna glasnogovornika za novi bojkot izbora i izlazak na ulice su Dragan Đilas i Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan je poznat kao pijandura, drugi kao nasilnik razbojnik, a obojica su lopovi.

Aleksandar Jovanović Ćuta pojavio se, navodno niotkuda na srpskoj političkoj sceni. Nekada je bio jako blizak SNS-u(koleginica iz opozicije tvrdi da je bio član do 2017. godine), molio je u toj stranci mnoge ljude, pa i predsednika Srbije lično da odobre njegove biznis kombinacije. Kada mu to nije pošlo za rukom da progura ogoljene lične interese u toj partiji i kada nije dobio odobrenje da gradi mini hidroelektranu, onda je postao naprasno borac protiv istih, preko noći je postao „veliki ekolog i opozicionar“. Odmah je dobio i veliki medijski prostor na tajkunskim opozicionim televizijama.  

Ćutin interes je bio da se dobro „proda“ i zaradi  na izgradnji mini-hidroelektrana, ali  je onda upoznao Dragana Đilasa, koji mu je „otvorio oči“ i pokazao da može višestruko više da zaradi od toga. Sam Đilas je primer da se čak 619 miliona evra može zaraditi zaradi ako uđe u politiku. Takav put do zarade se Ćuti svideo, pa je potrčao da se udruži sa ovim tajkunom nad tajkunima, iako ga je ranije pljuvao na sav glas.

Izvor:24Sedam.rs

Related posts

Opovo: Održan maskenbal

POLITIČKI BUĆKURIŠ – Novosadska opozicija bez programa i ideje, od autonomaša do monarhista, a jedini cilj gradska kasa!

Održana promocija inkluzivnog obrazovanja u belocrkvanskoj školi

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija