28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Gradski odbor Pokreta socijalista Beograd: Kao što je i danas srpski narod jedini narod u Evropi koji se nije pridružio antiruskoj histeriji, tako je i 1941. srpski narod bio jedini antifašistički narod u Evropi

Polaganjem venca na Spomenik pilotima braniocima Beograda, članovi Gradskog odbora Pokreta socijalista obeležili su sećanje na žrtve bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine.

„Baš kao što je i danas srpski narod jedini slobodni narod u Evropi koji se nije pridružio antiruskoj histeriji, tako je i 1941. godine srpski narod bio jedini antifašistički narod u Evropi. Baš kao što jedino srpski narod i država imaju hrabrosti da kažu da neće uvesti sankcije prijateljima i 6. aprila 1941. godine samo su Srbi imali hrabrosti da kažu da neće da budu deo trojnog pakta i fašističkog pokreta. 

Svoju slobodu i nezavisnost platili smo skupo, i zato svoju slobodu i danas moramo grčevito čuvati. 

Upravo 6. aprila 1941. godine svako je odabrao svoju stranu, nacistička Nemačka i Nezavisna država Hrvatska svrstale su se  među neljude, a mi smo se svrstali na stranu slobode, pravde i istine, među pobednike. Nikada i nipošto ne smemo dozvoliti reviziju istorije, srpski narod je pobednički i slobodarski narod, a oni koji bi danas da Srbe proglašavaju genocidnim narodom po Ujedinjenim nacijama ne mogu umanjiti zločine svojih nacističkih predaka koji zaista i jesu izvršili genocid nad čitavom zemaljskom kuglom“, poručili su u Gradskom odboru Pokreta socijalista.

Related posts

NIS isplaćuje dividendu akcionarima za 2022. godinu

U Lokvama je održan treći po redu Dečji prolećni festival Rumuna

Kovinska Hitna pomoć stiže i do pacijenata u devet naseljenih mesta

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija