30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dom zdravlja Opovo zadržao svoje apoteke

Dom zdravlja Opovo  jedna je od retkih zdravstvenih ustanova koja je zadržala apoteke koje rade u okviru ambulanti, kaže dr Sofija Popović, direktorka ove zdravstvene ustanove.Time su omogućili svojim pacijentima da neophodne lekove  dobiju  odmah po završetku pregleda i da zbog toga ne moraju da idu do većih gradova.

Koliko je važno imati apoteku  u skopu svoje zdravstvene ustanove pokazalo se najviše tokom epidemija virusa kovid 19, kaže dr Sofija Popović direktorka Doma zdravlja Opovo. Zato su oni odlučili da svako mesto na teritoriji opštine Opovo ima  apoteku pri ambulanti.

– Svoju apoteku ima i Opovo, Sefkerin, Sakule i Baranda.  Apoteke su u okviru ambulanti  i dobra je saradnja farmaceuta sa lekarima i pacijentima u izboru terapije. Mi imamo ono što je potrebno našem stanovništvu na raspolaganju a to mnogo znači. Moja logika je da u  malom mestu morati da imate sve što vam treba, rekla je dr Popović.

Ulaganja u jedan Dom zdralja su velika. Kako bi se nabavila najsavremenija oprema i odgovarajući kadar bila je neophodna pomoć pokrajnskog Sekretarijata za zdravstvo ali i lokalne samouprave, ističe dr Sofija Popović.

–  Shvatili su značaj sređivanja ambulanti, podelili smo posao. Moje je bila upornost ka ministarstvu i pokrajni, ali je bilo važno da Opovo postane i dobro mesto za rad lekara.

Zahvaljujći svim ovim parametrima, kao što su savremena oprema, stručni lekari i sestre i apoteke u sastavu ambulanti omogućeno je svim stanovnicima opštine Opovo da  u svojim mestima dobiju odgovarajuću lekarsku pomoć, ali i da dodju do neophodnih lekova, zaključila je dr Sofija Popović.

Related posts

Predsednik Vučić razgovarao sa Madurom o bilateralnim odnosima Srbije i Venecuele

U Njujorku će danas biti održana sednica SB UN o KiM, Srbiju će predstavljati predsednik Vučić

NIS sponzor prve FIDA šahovska olimpijada za osobe sa invaliditetom

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija