20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

U svetu se obeležava dan napuštenih životinja

U svetu se obeležava dan napuštenih životinja koje su, prema najnovijim statistikama, preplavile čak i najveće gradove sveta. Pitali smo veterinarku Katarinu Pribak na koje sve načimo možemo pomoći psima ili mačkama koji žive na ulici.

Životinje koje žive na ulici, prepuštene su same sebi, pa su česte žrtve zlostavljanja, mučenja, a stalno su izložene i različitim bolestima. Svaki dan apelujemo da budete odgovorni vlasnici. Kada udomite ili kupite psa, vodite računa o njemu – čipujte ga, brinite o njegovom zdravlju, sterilišite ili kastrirajte ljubimca, jer, glavni uzrok povećane populacije pasa i mačaka na ulicama je upravo njihovo nekontrolisano razmnožavanje i stereotipi o sterilizaciji kućnih ljubimaca, navela je veterinarka Katarina Pribak.

Veterinarka Pribak zamolila je I sve ljude koji su voljni da pomognu da ne ostavljaju životinjama svinjsko meso zbog bolesti koje ono može da im izazove.

RTV Pančevo svakog petka trudi se da podigne svest o udomljavanju i odgovornom vlasništvu u saradnji sa ZOO Higijenom . Cilj obeležavanja Svetskog dana napuštenih životinja je buđenje svesti o tome da pas ili mačka nisu igračke i kakve sve probleme imaju životinje koje su na ulici. One su često žrtve zlostavljanja, mučenja, lako podležu raznim oboljenjima i njihovom širenju. Takođe, zbog gladi ili hladnoće te napuštene životinje mogu da postanu agresivne. 

Related posts

Aleksandar Mitrović za dve nedelje ponovo na terenu

Reprezentacija Srbije bolja od Kipra

Sednica Skupštine Grada Vršca: usvojila odluku o Srednjoročnom Planu Grada Vršca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija