28. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

MUP: formiranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, vođeno principom jačanja regionalne saradnje i očuvanja bezbednosti, pokrenulo je inicijativu za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koju je Vlada Srbije usvojila na današnjoj sednici.

Formiranje Regionalnog biroa ove značajne međunarodne organizacije, koja okuplja 196 država članica, dalo bi značajan doprinos jačanju kvaliteta i intenziviranju regionalne saradnje kroz razmenu informacija, ali i promovisanje globalnog odgovora na regionalne bezbednosne pretnje.

Takođe, njegovo uspostavljanje bi doprinelo većoj vidljivosti i zastupljenosti regiona u Generalnom sekretarijatu Interpola.

Podsećamo da je Srbija jedan od osnivača Interpola i da se pouzdanost srpske policije u Interpolu visoko ceni, a da je Nacionalni centralni biro Interpola Beograd po ostvarenim rezultatima među prvih deset u svetu.

Nadležnost Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koji bi bio sedmi u svetu, obuhvatala bi države jugoistočne Evrope i on bi, pored sedišta ove međunarodne policijske organizacije u Lionu, bio jedini na evropskom kontinentu.

Related posts

Zlatno iskustvo podmlađene Zvezdine ekipe na Kontinental kupu

Ravnanje puteva u Uzdinu

Karate klub „Agrobanat“ Plandište poznat po uspesima širom Srbije

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija