30. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Sport Vesti

Srpski rvači preko Azerbejdžana traže vizu za OI u Parizu

Petorica rvačkih reprezentativaca Srbije od 5. do 7. aprila u Azerbejdžanu učestvovaće na evropskim kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Parizu.
Srpsku delegaciju u Bakuu predvode predsednik Saveza Damir Šabić, selektor Milorad Dokmanac, treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković i fizioterapeut Vladimir Milošev, a za olimpijske norme na strunjači u grčko-rimskom stilu će se boriti: Georgij Tibilov (60 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Aleksandar Komarov (87 kg), Mihail Kadžaja (97kg) i Boris Petrušić (130 kg).
Vizu za Pariz već su obezbedili Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić, a u Rvačkom savezu Srbije se nadaju da bi na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske mogli da imaju petoricu takmičara.
-Od početka godine smo zaista imali izvanredne uslove za pripreme. To se posebno odnosi na poslednju fazu koju smo odradili u Danskoj i Poreču, gde smo imali mnogo prilike za dobar sparing sa izuzetno kvalitetnim rvačima – rekao je Viktor Nemeš.
On je istakao da mu je trijumf na međunarodnom turniru u Danskoj mnogo značio na polju samopouzdanja, pošto je zabeležio svih sedam pobeda.
-Dobro poznajem sve rivale koji će učestvovati u kvalifikacijama u Bakuu. Neće biti nimalo lako, konkurencija će biti žestoka, a da bi došao do finala i olimpijske norme moraću da pobedim u četiri meča – konstatovao je Nemeš.
Srpski rvači imaće još jednu priliku da overe olimpijske vize i to na turniru svetskih kvalifikacija koje se od 9. do 12 maja održavaju u Istanbulu.

Related posts

Mašinska škola Pančevo najbolja u Srbiji

Potpredsednik Vlade RS, Vulin: Prijateljstvo Srbije i Kine je čelično jer smo ga iskovali u vatri

Centar za kulturu Bela Crkva najavio uzbudljiva dešavanja u narednom periodu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija